NASLOVNICAOPĆINE

Čađavački folkloraši sudjelovali na 20. smotri folklora i pokladnih običaja u Svetom Đurđu

Na poziv za sudjelovanje na 20. smotri folklora i pokladnih običaja pod nazivom ”U Varoš na poklade”, koji je uputila Kulturno-umjetnička udruga ”Franjo Ebling” iz Svetog Đurađa kod Donjeg Miholjca, bez dugo razmišljanja odazvali su se i članovi Kulturno-umjetničkog društva ”Podravina” Čađavica. 
Smotra je održana 12. veljače 2023. godine u popodnevnim satima u Svetom Đurđu, a prethodio joj je kraći mimohod kroz samo mjesto. 
 
Bilo je tu svega, spletova, igrokaza, pjesama, sve u narodnim nošnjama ali i u maskama kako to i dolikuje vremenu poklada. Osim čađavačkih ”kudovaca”, u programu su sudjelovali domaćin KUU ”Franjo Ebling” Sveti Đurađ (dječja i starija skupina), KUU ”Napredak” Podravski Podgajci, F. Štefić sa igrokazom  pod nazivom ”Šamuka u svom filmu” i KUD ”Biseri slavonije” iz Beničanaca.
 
KUD ”Podravina” iz Čađavice predstavio se pjesmama i plesovima Posavine. U posavskim nošnjama izveli su vrlo zahtjevu koreografiju koja nije prošla neprimijećeno pred mnogobrojnom publikom, a koja ih je nagradila velikim aplauzom. 
 
Još jednom su Čađavčani osvojili srca publike svojom mladošću, vedrinom, ali i brojem plesača koje ovo društvo okuplja, te tamburaša koji prate ovo društvo i bez kojih nastupi ne bi bili mogući.
 
– Kako su naši folkloraši po prvi puta sudjelovali na manifestaciji vezanoj za poklade, predstavili su se kao likovi iz računalno animiranog filma Gru i Malci, Minionsi. Voditelj KUD-a Igor Juran predstavio se kao Gru, dok su svi ostali članovi bili Minionsi. Budući da nije bilo puno vremena za pronalazak maski, ova ideja došla je od najmlađih članova KUD-a, a koju su svi prihvatili. Iako ne previše zahtjevna naišla je na vrlo pozitivno mišljenje ostalih sudionika smotre, a pogotovo najmanjih koji prate spomenuti film. Večer se završila ugodnim druženjem sa svim sudionicima smotre, razvila su se neka nova poznanstva i dogovoren je nastavka druženja. Domaćinima hvala na pozivu i ugodnom druženju – rekla je predsjednica KUD-a ”Podravina” Čađavica Valentina Predrevac.
mf (adf, žp; Foto: KUD ”Podravina” Čađavica)
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot