NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICAŽUPANIJA

Budućnost za poljoprivrednike: U srijedu 6. rujna, otvorit će se Sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška kojim će se iz rijeke Drave natapati 1.260 hektara

Prije šest godina, u vrijeme tadašnjeg virovitičko-podravskog župana, danas ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, označen je početak radova na izgradnji Sustava navodnjavanja Kapinci – Vaška. Jedan od najznačajnijih poljoprivrednih projekata Virovitičko-podravske županije, vrijedan više od 80 milijuna kuna, Sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška, i službeno će biti otvoren u srijedu 6. rujna s početkom od 10,30 sati na lokaciji crpne stanice u mjestu Vaška (općina Sopje).

Virovitičko-podravska županija, kao nositelj projekta, kao i općina Sopje, gdje se sustav nalazi, dobit će tako 1.260 hektara površine koju će koristiti poljoprivrednici s ovog područja, natapanjem plodne zemlje s vodom iz rijeke Drave.
– Ovo je značajan doprinos Virovitičko-podravske županije za slavonskog poljoprivrednika i razvoj ove nama iznimno važne gospodarske grane kao i ruralnih dijelova Virovitičko-podravske županije – istaknuo je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Inače, Virovitičko-podravska županija je u svibnju potpisala dva nova ugovora za izgradnju sustava navodnjavanja Novi Gradac – Detkovac i Đolta, ukupne vrijednosti više od 55 milijuna kuna. Osim toga, radi se na Sustavu navodnjavanja Lukač, kao i na drugoj fazi sustava navodnjavanja Kapinci Vaška. Kad se sve to završi, Virovitičko-podravska županija će biti hrvatski lider u navodnjavanju s više od 5.000 natapanih hektara. (www.vpz.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button