DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Bubaš glavom donio bodove Slatini

U solidnoj utakmici Slatina je protiv Daruvara došla do prve proljetne pobjede.

Bez obzira na posvemašnju inicijativu Slatina je teško dolazila do prave prigode. Kad god je zamirisalo na pogodak ispriječio se gostujući blok, a dosta toga išlo je i na račun nedostatka pravog završnog  pasa. Što se tiče gostiju njihova je namjera, uz već spomenuti  posljednji prilično čvrsti  blok, bila pokušati ugroziti domaćine iz kontre. Upravo je jedna takva prošla u 10.minuti no Pejazić je neprecizan. Ispostavit će se da je to bila njihova  najzrelija prigoda na utakmici. Upornost Slatinčana da probiju obruč gostiju konačno se isplatila u 40.minuti. Kupres je kod korner linije majstorski otresao svog čuvara i ubacio u srce peterca gdje Bubaš neometan lijepo glavom skreće loptu u nebranjeni dio gola nemoćnog vratara Časteka. Još jedno uzbuđenje stiglo je u posljednjim sekundama prvog dijela kada je Vurdelja iz slobodnjaka pogodio vratnicu, a odbijenu loptu Bubaš tukao glavom da bi istu nakon što se vrzmala oko gol linije izbili gosti. Slatinčani su bili uvjereni da je ista prešla gol liniju no sudac je pokazao u smjeru svlačionica.

I u nastavku gledali smo sličnu utakmicu. Slatina drži loptu i napada, gosti čekaju,  i tako sve do posljednjih deset minuta bez prave prigode s obje strane terena. Tada smo prvo vidjeli Pejakića u prigodi kada je malo iskosa bio neprecizan, zatim najbolju prigodu u vidu Kupresovog izbacivanja Dijanešića oči u oči sa Častekom iz koje je kao pobjednik izišao gostujući vratar i na koncu tek zamalo neprecizan pokušaj Vurdelje glavom nakon jednog prekida. Rezultat se ipak nije mijenjao pa je Slatini i onaj jedan gol s konca prvog dijela bio dovoljan za itekako bitne bodove i hvatanje možebitnog pobjedničkog ritma.

  1. NL Bj.Kc.Vt.

19.kolo

SLATINA               1

DARUVAR           0

SLATINA Stadion Antuna Tone Butorca. Sudac: Ivan Molvarec (Kalinovac). Pomoćnici: Dejan Švagelj (Križevci) i Karlo Rupčić (Kalinovac). Strijelac: 1:0 – Bubaš (40).

SLATINA: Bunjevac, Pecolaj, Matota, Vurdelja,Bubaš (od 90.Šaponja), Jozić (od 53.Dijanešić), Paz Rodrigues, Kupres, Prugovečki (od 77.Pejakić), Šuntić, Petrinjak. Trener: Damir Pemper

DARUVAR: Častek, Lučić, Rizner, Bubnjić, Res, Netoušek (od 46.Zec, od 53. Kržić), Vuković, Pejazić (od 46.Idžanović), Marušić (od 90.Hosu), Grgić (od 84.Njegomir), Veltruski. Trener: Siniša Grubišić

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button