NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

„Bubamare“ DV Zeko u sklopu projekta “Lijep osmijeh i zubić zdrav posjetile Knjižnicu

Odgojiteljice skupine „Bubamare“ Dječjeg vrtića Zeko u sklopu projekta “Lijep osmijeh i zubić zdrav“ danas su s djecom posjetile Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina kako bi posudile knjižnu građu na temu koju obrađuju.

Nakon obilaska Knjižnice i Bubamare su dobile besplatno članstvo za narednih godinu dana, a knjižničarka im je potom pripremila pričaonicu te djecu oduševila pričom „Mala zubićeva vila“.
Priča je povezana s temom projekta, a govori o djevojčici Lauri kojoj je ispao klimavi zubić i prije spavanja trebala bi ga staviti pod jastuk kako bi od zubićeve vile dobila sasvim poseban dar. Međutim, Laura želi zadržati zubić, a zubićevoj čarobnoj vili on je potreban za izradu krevetića u vilinskom carstvu.

Nakon ispričane priče, djeca su uživala u mnoštvu slikovnica primjerenih njihovu uzrastu, a zatim su posudili knjige za svoj projekt, „Mrljek i Prljek mućkaju bljakavi napitak“ autorice Jelene Pervan, u kojoj su glavni junaci dvije zloćkaste bakterije, zatim slikovnicu Stana i Jana Berensteina „Kod zubara“ u kojoj je glavna tema klimavi zub i posjet zubaru. Knjige će dim zasigurno donijeti još puno radosti kada ih odgojiteljice budu čitale u vrtiću.
(mf/Foto: Gradska knjižnica i čitaonica Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button