DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Bronca za Orlića u Osijeku

Tri predstavnika – jedna medalja, i nije tako loše za početak. Naime u novu su natjecateljsku sezonu zakoračili članovi Biciklističkog kluba Slatina. Prva od ukupno devet utrka Slavonsko brdske biciklističke lige vozila se u Osijeku na stazi Kopika. Domaćini članovi BK Osijek 2010 su se svojski potrudili u pripremi, a taj trud naplaćen je s rekordnim odazivom biciklista kojih je bilo više od 130.

Osječka ”Kopika XCO” osim domaćih klubova privukla je i podosta itekako kompetitivnih natjecatelja iz bliže regije (Mađarska, Srbija, Bosna i Hercegovina). BK Slatina na startu utrka imao je tri predstavnika, dva debitanta i jednog aktualnog prvaka Davida Tereka, a kojeg isto možemo okarakterizirati debitantom s obzirom da mu je osječka Kopika bila prvo natjecanje u juniorskoj konkurenciji. Medalju je na lijevoj obali Drave za Slatinu osvojio Goran Orlić. Orlić je do bronce došao u najmalobrojnijoj kategoriji E-bike gdje je u cilj u konkurenciji tri natjecatelja ušao kao treći. U kategoriji juniora na startu se pojavilo pet jakih mladića. Zlato je završilo oko vrata Brođanina Domagoja Safundžića, srebro je otputovalo u BIH (Stojnić), a bronca u Srbiju (Jović). Četvrto plasiranom Tereku je u tom jakom društvu bronca izmakla za nešto više od jedne minute.

Drago Zdelar bicikl je ozbiljno počeo voziti tek prije dvije godine, i to onaj cestovni. U svijet brdskog biciklizma zakoračio je tek prije nekoliko mjeseci, a prije početka za njega debitantske sezone birajući između tri ponuđene kategorije i više nego hrabro izabrao je onu najtežu – Elite. Na staru elitaša našlo se 13 biciklista. Pobjedu je odnio renomirani srpski dvojac kluba Invicta bike Brenesel – Demer dok je treći bio Boris Perković član BK Roda. Zdelar je pak s vrlo dobrim položio prvi ispit tehnički itekako zahtjevne osječke utrke plasiravši se na 11. mjesto.

BK Slatina domaćin je i organizator iduće utrke lige. Novi termin održavanja slatinske utrke ”Javorica XCM” je subota 22. travnja.

Damir Jukić

Foto: Slavonska brdska biciklistička liga – facebook

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button