DOGAĐANJANASLOVNICA

Brojni Slatinčani 2020. godinu dočekali na Trgu sv. Josipa

Ispraćaj Stare i doček Nove godine u Slatini započeo je sinoć u 22 sata na Trgu sv. Josipa, uz „zimski“ opremljenu fontanu gdje su se okupili brojni Slatinčani kako bi u dobrom društvu dočekali 2020. godinu. Organizatori ovog tradicionalnog događanja bili su Grad Slatina, Turistička zajednica grada Slatine i Radio Slatina.

Hladno vrijeme nikome nije stvaralo poteškoće uz kuhano vino i čaj te slasne kobasice kojima je Grad Slatina počastio svoje sugrađane, a za uzavrelu atmosferu pobrinula se Cecilija, kraljica moderne tamburaške glazbe nižući hit za hitom uz dobro raspoloženu i raspjevanu publiku.

Nekoliko minuta prije ponoći građanima Slatine čestitku je uputio gradonačelnik Denis Ostrošić, poželjevši da sljedeća godina svima bude bolja, zdravija, veselija i uspješnija, a nakon odbrojavanja dolazak Nove 2020.-te godine nazdravio je pjenušcem u društvu pročelnika Krunoslava Šaraboka.
Uslijedio je bogati vatromet koji je slatinsko nebo obojio u raskošne boje, te svojim blještavilom najavio bogatu novu godinu, a uz koji su građani međusobno razmijenili novogodišnje čestitke.

I ove godine u prvim minutama iza ponoći gradonačelnik Ostrošić u pratnji pročelnika Krunoslava Šaraboka, obišao je dežurne službe koje po prirodi svoga posla moraju raditi i u dane blagdana.

Tako su Novu godinu čestitali i prigodne darove uručili dežurnim vatrogascima, službenicima Policijske postaje Slatina i dežurnom osoblju Stanice Hitne medicinske pomoći u Slatini. Izrazili su zadovoljstvo što nije bilo nikakvih incidenata niti potrebe za intervencijama, a zamijećeno je i smanjeno korištenje pirotehničkih sredstava.
Tijekom obilaska slatinskih službi u novogodišnjem raspoloženju svratili su i na nekoliko novogodišnjih partija u gradu, tako su Novu godinu čestitali članovima slatinske Udruge umirovljenika koji su doček organizirali u zgradi Centra nevladinih udruga, te građanima koji su Novu dočekali u slatinskom Vatrogasnom domu u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranka Slatina.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button