KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

“Brodolomke” i u Slatini potvrdile status hit predstave

Nakon koprivničke i zagrebačke premijere te rasprodanih repriza i gostovanja odigranih netom nakon premijera, novi kazališni hit Ludens teatra ugostila je i Slatina tj. kino dvorana POU Slatina. Da se zaista radi o hitu za koji se tražila „karta više“ dokazala je i jučer dupkom ispunjena dvorana.

Ludens teatar u koprodukciji s Kazalištem Moruzgva slatinskim kazališnim sladokuscima predstavio je kazališni hit Brodolomke. Autorski projekt nastao prema ideji i predlošku Ane Maras Harmander tragikomična je i dirljiva priča o četiri potpuno različite žene koje povezane zajedničkom ovisnošću kreću u borbu protiv iste, te na dirljiv i humorističan način publiku vode na   putovanje o prihvaćanju, razumijevanju, prijateljstvu i oprostu.

U predstavi su svoje vještine glume, pjevanja i plesa predstavili: Daria Lorenci Flatz, Sanja Milardović, Barbara Nola, Iva Jerković i Sven Šestak pod redateljskom palicom Krešimira Dolenčića.

Da popunjena dvorana i oduševljeni gledatelji nisu slučajnost nego pravilo za ovu predstavu potvrđuju i do sada osvojene nagrade na VII. Bobijevim danima smijeha 2018.: Nagrada za najbolju predstavu u cjelini te nagrada za najbolju žensku ulogu – Daria Lorenzi Flatz.

Prema kritici T. Čadeža „Brodolomke” su uvrštene među 10 najboljih predstava u 2018. godini. (Tekst i foto: Marijo Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org