DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Brođani pritiskali, Slatinčani kažnjavali i slavili

Bude se polako slatinski malonogometaši u nastavku prvenstva. Nakon demoliranja Olimpijca i zatim boda u gostima kod Autodijelova Tokić stigla je i pobjeda i to protiv bivšeg prvoligaša Broda 035.

Do te pobjede protiv još uvijek itekako ”zvučnog” protivnika valjalo je pružiti maksimum, a taj su uvjet Slatinčani, i to od prvog do zadnjeg uspjeli ispuniti. Brođani naime, kako doznajemo, od prvog kola gaje igru bez vratara, a tako su odigrali i u Slatini. Da skratimo, Slatina je cijeli susret provela u podređenom položaju, a gosti su s igračem više u polju bez vratara na golu strpljivo pleli gustu mrežu oko slatinskih vrata. U prvom dijelu obrana Slatine bila je savršena očuvavši unatoč silnim pokušajima gostiju mrežu čistom. Ta visoka obrambena koncentriranost  nadograđena je i sa tri komada odaslana sa svoje polovice terena u praznu mrežu gostiju od strane Stjepića, Hudoletnjaka i vratara Nikšića koji je, osim što je i zabio, uredno na vratima odradio još jednu večer za visoku ocjenu. Bez obzira na popriličan rezultatski minus gosti nisu niti milimetra odstupili od svoje zacrtane taktike. I to im se polako počelo i vraćati. Nakon dva promašena zicera Brođani su uspjeli namjestiti nišanske sprave i preko Marčetića i Đurkovića počeli opasno ljuljati slatinske pobjedničke ambicije. Sve do 37. minute gledali smo beskrajno duge napade gostiju i Slatinu kako lagano počinje visjeti o niti, a onda je konačno jedna presječena lopta i gol Dorijana Bogatija skinuo taj ogromni teret i vratio utakmicu na slatinski pobjednički kolosijek. Imali su gosti do konca desetarac kojeg nisu uspjeli iskoristiti, ali zato je Slatina imala preciznog Čovića i Vicića koji su  s dva laka komada udarili završni pečat zasluženoj pobjedi protiv za razliku od prošlih sezona igrački nešto slabijeg, no vođenog iskusnim Petrovićem i eksplozivnim Ćubelom, još uvijek itekako opasnog poštovanja vrijednog protivnika.

 

 

  1. HMNL istok

16.kolo

SLATINA       6

BROD 035    2

SLATINA Dvorana SŠ Marka Marulića- Gledatelja: 50. Suci: Tomislav Katinić (Slavonski Brod) i Mihael Gobac (Virovitica). Strijelci: 1:0 – Stjepić (10). 2:0 – Hudoletnjak (11), 3:0 – Nikšić (19), 3:1 – Marčetić (22), 3:2 – Đurković (29), 4:2 – Dor.Bogati (37), 5:2 – Čović (39), 6:2 – Vicić (40).

SLATINA: Nikšić, Čović, Dom.Bogati, Dor.Bogati, Jozić, Tropšek, Stjepić, Rupčić, Vicić, Novaković, Bihar, Vukovski, Hudoletnjak. Trener: Nikola Miščević

BROD 035: Sušić, Đurković, Petrović, Marčetić, Ćubel, Gačić, Ferić, Kovačević.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button