DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Brođani kroz Slatinu neokrznuti

Usprkos silnoj želji Slatinčani nisu uspjeli zaustaviti lidere iz Broda. Bez obzira na golgeterski raspoloženog Bundavicu i sjajnu partiju iskusnog rutinera Petrovića jezičac na vagi koji je presudio da bodovi potpuno zasluženo otputuju iz Slatine bio je vratar gostiju Kovačević.

Sve do posljednjih pet minuta prvog dijela bila je to prava partija šaha u maniri epskih dvoboja Karpova i Kasparova gdje se je više čekalo na protivničku pogrešku nego na pokušaje da se otvorenog garda dođe do šanse za gol. U toj igri živaca prvi su popustili domaćini i gotovo iz ničega Brod je u samo dvije minute preko Đereka otišao na plus dva. Vjerojatno bi već tu priči bio kraj da su gosti s tim rezultatom otišli na poluvrijeme no nakon krasne akcije u kojoj je Jozić petom pronašao natrčalog Kupresa konačno je kapitulaciju potpisao do tada neprobojni Kovačević. Zašto je jedan od ponajboljih igrača lige s nekoliko je poteza začinjenih s dva pogotka u razmaku od samo nekoliko minuta pokazao Bundavica. Slatinčani su i ovaj put živnuli tek nakon tog već pomalo bezizlaznog trenutka. Razmahao se u napadu Dmitrović s kojim su Brođani imali ponajviše problema,  da bi prvo na minus dva spustio Šantić, a do izlaza iz mračnog tunela doveo Spudić pogotkom u 37.minuti. No nada je kratko trajala. Samo minutu kasnije Bundavica gasi svijetlo i ovog puta povratka više nije bilo. Iako su dali sve od sebe domaći dečki ovog su puta naletjeli na protivnika koji je znao i uspio izdržati sve te silne nalete, a i kada je liderima ponestajalo kisika svaki put bi se bravuroznim intervencijama ukazao silno raspoloženi vratar Tomislav Kovačević pogurnuvši tako svoje suigrače u mirne vode rezultatske neizvjesnosti i na koncu do zaslužene pobjede u Slatini.

  1. HMNL istok

16.kolo

MNK SLATINA       3(1)

MNK BROD 035    6(2)

SLATINA Dvorana SŠ Marka Marulića. Suci: Marko Tomić (Gorjani) i Mario Hrženjak (Mikleuš). Strijelci: 0:1 – Đerek (16), 0:2 – Đerek (18), 1:2 – Kupres (18), 1:3 – Bundavica (23), 1:4 – Bundavica (27), 2:4 – Šantić (28), 3:4 – Spudić (37), 3:5 – Bundavica (38), 3:6 – Ćubel (40).

SLATINA: Nikšić, Spudić, Šantić, Bihar, Kupres, Vicić, Hudoletnjak, Dmitrović, Jozić. Trener: Robert Bočkaj

BROD 035: Kovačević, Petrović, Ćubel, Đerek, Bundavica, Konrad, Đurković, Barišić, Jelić, Ferić. Trener: Ivica Ćorluka

 

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button