NASLOVNICAŽUPANIJA

Briga za liječnike i njihov ostanak na području VPŽ

Župan Igor Andrović potpisao ugovore s 26 doktora o subvencioniranju kamata na stambene kredite i troškove najma nekretnina


Virovitičko-podravski župan Igor Andrović potpisao je u četvrtak ugovore s 26 liječnika kojima će Virovitičko-podravska županija subvencionirati kamate na stambene kredite (do 1.000,00 kn mjesečno) i troškove najma nekretnine u iznosu do 1.500,00 kuna mjesečno. Ugovore za subvenciju kamata na stambene kredite potpisalo je 19 liječnika, a njih sedam za subvenciju najamnine stana. I dok je lani Virovitičko-podravska županija liječnicima subvencionirala kamate na stambene kredite, novost ove godine je što pomaže dodatno – onima koji su u podstanarstvu.

– Nastavak je to mjera ulaganja u zdravstvo na području Virovitičko-podravske županije. Nakon ulaganja koja smo imali i koje imamo u novu zgradu dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica, opremanje operacijskih sala i jedinica intenzivnog liječenja, puštanja u rad novog uređaja za magnetsku rezonancu, ovo je svojevrsna nadogradnja svega toga. To su pozitivne stvari za zdravstvo naše županije, no ako nemate adekvatne ljude, liječnike, sve zgrade i oprema koja se gradi i nabavlja, ništa ne znače. Liječnici su rezultat dobrog zdravstva neke lokalne sredine. Zato im pomažemo, s jasnim ciljem kako bi naši stanovnici, ako i oni koji gravitiraju našem području, imali vrhunsku brigu i skrb o svom zdravlju. Za ovu vrstu potpore iz proračuna Virovitičko-podravske županije, ove godine izdvojeno je 200.000,00 kuna, a u odnosu na prijašnje mjere potpore liječnicima, subvencije po novom uključuju i liječnike koji imaju nekretninu i na području neke druge županije, ali rade na zdravstvenim institucijama na području Virovitičko-podravske županije – rekao je župan Igor Andrović.

Ovo nije kraj ulaganja u pomoć liječnicima, najavio je župan, dodavši da je natječaj otvoren do kraja godine i tko god se od liječnika javi i zadovolji uvjete, ostvarit će pravo na subvencije od strane Virovitičko-podravske županije.

Ugovori su potpisani u nazočnosti zamjenika župana Darka Žužaka i Marija Klementa, Melite Sirovice, pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Virovitičko-podravske županije, kao i Dinka Blaževića, ravnatelja Opće bolnice Virovitica. Pročelnica Melita Sirovica je potpisnicima ugovora objasnila uvjete isplate te ih uputila da i druge liječnike obavijeste i potaknu na korištenje ove mjere pomoći od strane Virovitičko-podravske županije.

Ugovor je potpisala i doktorica dentalne medicine Marina Kirhmajer Taboršak iz Doma zdravlja u Virovitici. Pozdravila je ovu vrstu potpore koju Virovitičko-podravska županija daje liječnicima.

– I prošle godine potpisala sam ugovor za subvencioniranje kamata na stambene kredite. Jako je dobra ova vrsta pomoći jer može privući i druge liječnike koji su u najmu. Nisu svi u mogućnosti kupiti stanove pa nam je ova pomoć itekako važna – smatra dr. Marina Kirhmajer Taboršak, inače rodom iz Zagreba.

S time se slaže i dr. Miša Benjek, specijalizant hitne medicine iz virovitičke Opće bolnice i pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite u Općoj bolnici Virovitica. Rodom je iz Novog Sada, a na području naše županije radi od 2005. godine. Dvanaest godina je putovao na posao, a sad je vlasnik nekretnine u Virovitici i ova vrsta pomoći mu je itekako dobrodošla, kaže.

– Bio sam podstanar u Domu zdravlja Slatina, a prije dvije godine sam uzeo nekretninu. Korisnik sam subvencije na kamate za stambeni kredit i zahvalan sam na ovoj potpori liječnicima. To je pozitivan stav iskazan od lokalne samouprave prema liječnicima i njihovom ostanku na ovom području – rekao je dr. Miša Benjek. (www.vpz.hr, Foto: Kristijan Toplak)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button