DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Božićni poklon školi: Glazbeno iznenađenje učenika Srednje škole Marka Marulića Slatina

Na posljednji dan nastave u ovoj godini učenici su Srednjoj školi Marka Marulića Slatina poklonili najljepši dar – kratki koncert božićnih pjesama koji su isplanirali i organizirali samostalno kao iznenađenje svima. 

Bez posebne najave, sedam je učenika ispunilo gotovo pun školski hol te razveselilo sve okupljene nastavnike i učenike izvedbom dviju božićnih pjesama. Tri saksofona, na kojima su svoje vještine pokazali Karlo Martinović, Karlo Roko Tepeš i Benjamin Bore Lazić, bas gitara na kojoj je zavidnu tehniku demonstrirao Dino Boronjek, bubnjevi kojima je ritam davala Gita Špoljarić, te vokali Ante Benkovića i Anamarije Jokić, koja je uz to svirala i trombon, stvorili su harmoničan zvuk koji je ispunjavao hol škole, dok je profesor glazbene umjetnosti, Ivan Mandić, na klavijaturama pratio učenike.
Zanimljiv spoj instrumenata stvorio je odličnu blagdansku atmosferu koja je obradovala sve prisutne. Ideju za ovaj glazbeni događaj dobila je učenica četvrtog razreda gimnazije, Anamaria Jokić koja je vrlo brzo okupila zainteresirane učenike jer im je ovo bila prilika da pokažu svoj glazbeni talent koji su godinama marljivo nadograđivali.

– Neka ovo iznenađenje bude podsjetnik na to kako glazba može obogatiti zajednicu i unaprijediti duh škole, – istaknuli su nastavnici Srednje škole Marka Marulića Slatina te uz čestitke zahvalili svojim darovitim učenicima na predivnom iznenađenju te dodali kako se raduju budućim glazbenim događanjima u školi. 

(mf; Izvor: SŠ Marka Marulića, prof. Sanja Špoljarić)

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button