DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICA

Božićni koncert u župnoj crkvi sv. Josipa

Prvi u nizu božićnih koncerata u slatinskim crkvama održali su sinoć (utorak) župni zborovi u župnoj crkvi sv, Josipa.

Pregršt božićnih pjesama izveli su župni zbor „Julije Bürger“ pod ravnanjem Andree Srednoselac, koji inače u crkvi pjeva na večernjim misama, i mješoviti župni zbor pod ravnanjem Eve Balković, koji redovito pjeva na misnim slavljima nedjeljom ujutro.

Zbor „Julije Bürger“ izveo je pjesme Zvijezda, Prevelika radost, Svjetla ljubavi i Oj djetešce moje drago, a mješoviti župni zbor uz pratnju orguljaša Krešimira Sadaka izveo je pjesme O pastiri vjerni čuvari, O Isuse moj ljubljeni, Zdravo budi mladi kralju, Zvan Betlema, Christmas Lullaby i Oj pastiri čujte novi glas. Koncert je završio pjesmom Narodi nam se kralj nebeski, koju su zajedno otpjevala oba zbora, a s njima i svi vjernici u crkvi.

– Izveli smo repertoar božićnih pjesama, što narodnih, što tradicionalnih ili modernijih obrada. Na taj način htjeli smo čestitati župljanima ove božićne blagdane. – rekla nam je Eva Balković poslije nastupa pjevača u dva župna zbora.

– Ja vjerujem da ste vi sve kazali svojim pljeskom, ali ja želim reći još jedno veliko hvala našim pjevačima, i župnom mješovitom zboru i zboru „Julije Bürger“, i njihovim voditeljcama Evi Balković i Andrei Srednoselac, a onda i našem orguljašu Krešimiru Sadaku. Svima veliko hvala što su nam uljepšali blagdane, i pomogli da dušu i srce uzdignemo prema nebu, prema Bogu, tamo odakle naše spasenje dolazi. Neka je svima ugodna i blagoslovljena ova sveta noć, i dan koji su pred nama. – rekao je u svojoj zahvali poslije koncerta župnik preč. Dragan Hrgić.
On je pozvao sve prisutne na koncert Gradskog pjevačkog zbora Zrinski, koji će održati u župnoj crkvi bl. Ivana Merza danas (srijeda) u 19 sati.  

mf (Tekst i foto: Petar Žarković)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button