DOGAĐANJANASLOVNICA

Božićni koncert Dore Vestić i Mislava Pavina u Slatini

Slatinska Turistička zajednica i Grad Slatina pripremili su sinoć svojim sugrađanima pravu glazbenu poslasticu u sklopu manifestacije Prosinac u Slatini. Naime posjetitelji Božićnog parka mogli su uživati u dvosatnoj svirci božićnog koncerta Dore Vestić i Mislava Pavina koji su ponudili bogat repertoar od popa do rocka, lagane i žestoke, domaće i strane stvari isprepletene božićnim hitovima.

Ova osječka glazbenica dobro je već poznata slatinskoj publici jer je svojim nastupima ove godine obogatila ljetnu pozornicu u okviru manifestacije gradske Turističke zajednice etoLJeto, ali i program povodom proslave Dana grada Slatine.
Glazbeni partner tada joj je bio gitarist George McGigi odnosno Juraj Padovan, a sinoć je zasjala uz pratnju Mislava Pavina na klavijaturama. Ovaj dvojac „kliknuo“ je tijekom zajedničkog pohađanja Srednje glazbene škole Franje Kuhača u Osijeku, a sada tek povremeno imaju zajedničke nastupe jer se Mislav preselio u Zagreb gdje uz bavljenje glazbom studira i poslovnu ekonomiju.  Rekao je kako priprema teren Dori, koja je pak najavila da i ona planira svoju karijeru nastaviti graditi u glavnom gradu Hrvatske jer se pruža više mogućnosti budući da sanja jednoga dana o velikom bendu koji će omogućiti puni izražaj i raskoš njezinih glasovnih mogućnosti, ali ipak nikada neće zaboraviti svoj Osijek i slavonske korijene.

Inače Dora Vestić studentica je glazbene pedagogije na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Nakon što se okušala u Violini i Solo pjevanju, ipak je prevagnula veća ljubav prema pjevanju koju želi prenijeti djeci i uvesti ih u svijet glazbe, što već sada čini poučavajući ih pjevanju, te sintisajzeru i solfeggiu u osječkoj glazbenoj radionici Ars nova.

Jedna od velikih ljubavi u njezinom životu je i opera, no otkrila nam je da se ipak odlučila za pop, jazz, blues, soul… – pjesme i nastupe na pozornici uz (jednog dana veliki sjajan bend) gdje sve pršti od improvizacije i glazbene slobode, ali ne isključuje u potpunosti kazalište te se vidi i u nekom modernom mjuziklu.

Od malih nogu bavi se pjevanjem, članica je vokalnog sastava Akvarel i Hrvatskog pjevačkog društva Lipa, a široj javnosti poznata je po sudjelovanju u showu Najljepši glas Hrvatske “The Voice” 2015.g., kao i u emisiji “A-strana” HRT-a.
Nakon suradnje s Tomislavom Jelićem Kamenim na pjesmi “Ljeto života” izdala je i dva samostalna singla “Treptaj oka” i “Odlazim”, a u siječnju 2019. izlazi i treći  kojim će, kako kaže, publici pokazati i onu svoju osjećajnu stranu duše. Na pjesmi se još radi pa nam ne otkriva puno, tek da je i ova pjesma u suradnji sa Styx Productionom, Danielom i Marinom Hojsak i Tomislavom Jelićem.

“Plan mi je samo raditi i raditi na sebi što više. Širiti glazbene vidike, graditi sebe i svoj put prema gore, svirati, nastupati, surađivati i snimati pjesme.“ – zaključila je na kraju Dora Vestić koju ćemo, kako je obećala ponovno vidjeti u Slatini budući da ima predivnu suradnju s gradskom Turističkom zajednicom i direktoricom Vanjom Lazić koja je na kraju koncerta u ozračju blagdanskog vremena darivala glazbene goste prigodnim darovima.
(dj/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button