DOGAĐANJAFOTO GALERIJEKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Božić kakav je nekoć bio u izvedbi malih Eugenijalaca

“Čarobnim božićnim stazama” ime je božićne priredbe Osnovne škole Eugena Kumičića održane večeras u prepunoj kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta.

A nije ni čudo da u dvoranu više nije stala ni igla s obzirom na to da su kroz čak 17 točaka pozornicom promarširali praktički svi učenici razredne nastave, kako matične, a tako i područnih škola, šarolikim programom ispunjenim pjesmom i plesom pronijevši i donijevši duh iskonskog čistog Božića kakav je nekoć i bio i kakav bi ustvari i trebao biti. To nam je i potvrdila učiteljica Marinela Zrinšćak Begovac, inače voditeljica i koordinatorica priredbe, da je ideja bila vratiti se u prošlost odnosno prezentirati jednostavnost Božića i stare običaje koji su išli uz njega.

Nekoć nije bilo silnog blještavila niti svjetlosti tisuća šarenih lampica nego su se po boru vješali salonski bomboni, a upravo su te iste salonske bombone napravljene od strane učenika područne škole Novaki svi posjetitelji po završetku mogli uzeti i ponijeti svojim kućama da tim činom i oni ponovno ožive jednostavnost i skromnost Božića.

Osim najmlađih učenika, čast nastupiti imali su još i učenici posebnih odjela te pjevački zbor mladih pjevačica škole.  

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button