DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Boris Svrtan svojom predstavom „Moj slučaj“ gostovao u Slatini

GAK “Leo Srdoč” Slatina za sinoć je organiziralo kazališnu predstavu “Moj slučaj”, monodramu koju je dramatizirao, režirao te u njoj igra Boris Svrtan.

– Kao jedna dobra monodrama, koja je i danas aktualna kao i kada je nastala prije 10-ak godina, ali i monodrama kao forma mi se učinila zanimljivom. Pomislio sam kako bi ova tema svakako trebala biti dostupna široj publici i onda se GAK „Leo Srdoč“ angažiralo da dovede ovu predstavu u naš grad – kaže voditelj GAK-a „Leo Srdoč“ Oliver Jukić.

– Cilj je bio i da se članovi ansambla vide i podruže s glumcem i režiserom Borisom Svrtanom i da steknu malo novih glumačkih iskustava. Sigurno je to nešto što će im biti od koristi – kaže Jukić.

Jučerašnju predstavu posjetila je odabrana publika, među kojom su naravno bili glumci GAK „Leo Srdoč“, slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić i drugi zainteresirani.

Predstava govori o životu i djelu istaknutog hrvatskog književnika, novinara, pjesnika, filozofa i političara Vlade Gotovca. Priča je nastala na temelju njegovih zapisa i stihova, a govori o djetinjstvu, odrastanju i zreloj dobi te borbi za raznolikost u svim područjima života, unatoč ograničavanju koje je vodio u predratno i poslijeratno vrijeme.

Rođen u malom narodu, ušutkanom, sklonom dvostrukom životu, jednom u javnosti i drugom u domu, Gotovac, prema vlastitom svjedočenju, od samog djetinjstva nije znao, nije htio i nije mogao šutjeti, – istaknuo je redatelj, glumac i dramaturg Boris Svrtan.

Ekipa GAK Leo Srdoč, nakon treće izvedbe kazališne predstave „Kvar na dvostrukoj peći s četiri prigušnice“ kojoj je prisustvovao i poznati hrvatski književnik i selektor kazališnih festivala Zlatko Krilić, pozvana je na godišnju smotru najuspješnijih amaterskih kazališnih skupina – 62. Festival hrvatskih kazališnih amatera koja će se u svibnju održati u Vodicama. Kako kaže Jukić, iz organizacijskih razloga čini se da na nju ipak neće moći otići. – Svakako će nam to biti jedan vjetar u jedra, priča Jukić.

Glumci našeg amaterskog kazališta trenutno pripremaju  igrokaz „Dragi lastane“, a kada bude postavljen, ovaj igrokaz će biti odigran u okviru Slatinskih kazališnih večeri za koje se naši kazalištarci na čelu sa svojim voditeljem Jukićem pripremaju za jesen.

(Tekst i Foto: Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button