NASLOVNICAPOLITIKA

Boris Radočaj i dalje predsjednik Temeljne organizacije HDZ-a Slatina Jug

U prostorijama HDZ-a večeras je održana izborna skupština Temeljne organizacije Hrvatske demokratske zajednice Slatina JUG.

Nakon intoniranja državne himne i minute šutnje za prvog predsjednika Hrvatske demokratske zajednice i predsjednika hrvatske države, za sve poginule i preminule hrvatske branitelje i članove stranke, skupštinom je rukovodilo radno predsjedništvo u kome su bili Boris Radočaj kao predsjednik te Ivana Demšić i Daniel Madved kao članovi. Potom je usvojen dnevni red i Poslovnik o radu te su izabrana radna tijela skupštine.

Skupštinu je pozdravio predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Miran Janečić, koji je upoznao nazočne s tijekom izbornih skupština i kompletnog izbornog ciklusa u stranci. Podnoseći izvješće o radu, predsjednik temeljne organizacije Boris Radočaj osvrnuo se na izbore provedene tijekom mandata dosadašnjeg vodstva ogranka. Naglasio je da su na prvim izborima za Europski parlament ostvareni odlični rezultati na području ogranka, dok je na drugim izborima za predsjednika Republike Hrvatske s neznatnom razlikom pobijedio Miroslav Škoro, ali Kolinda Grabar Kitarović pobijedila na području grada, tako da je Slatina bila jedini grad u županiji u kome je Kolinda Grabar Kitarović osvojila pobjedu.

Nakon usvajanja podnesenih izvješća, javnim glasovanjem za novog predsjednika ogranka jednoglasno je izabran dosadašnji Boris Radočaj, dopredsjednik je Daniel Medved, a u Izvršni odbor izabrani su još Ivan Drokan, Vlado Lukac, Luka Brčić, Ivana Demšić i Zoran Mandekić. Izabrano je i 12 izaslanika ogranka za izbornu skupštinu Gradske organizacije stranke.

Na skupštini ogranka bili su još dopredsjednik Gradske organizacije HDZ-a Oliver Jukić i tajnik Josip Hetrih. U vrijeme održavanja skupštine članovi stranke mogli su potpisati kandidacijske liste za stranačke izbore. Jedini kandidat za predsjednika Gradske organizacije HDZ-a je Miran Janečić, a kandidati za potpredsjednike su Oliver Jukić, Sanja Bošnjak i Igor Fazekaš. Kandidati za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a su Josip Đakić i Tomislav Tolušić, a sedam kandidata za četiri potpredsjednička mjesta Županijske organizacije su Marijan Brlek (Suhopolje), Alen Jurenac (Čačinci), Željko Grgačić (Pitomača), Darko Žužak (Orahovica), Miran Janečić (Slatina), Sanja Kirin (Virovitica) i Igor Andrović (Virovitica).
(Petar Žarković)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button