DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Boris Hrala superioran u Baranji

Sjajni slatinski trkač Boris Hrala uzeo je još jednu pobjedu, i  to na jednoj od, kako kažu sami natjecatelji, ”najluđih”  utrka u široj okolici  – na Baranja night trailu-u.

Zašto najluđoj? Zato što se organizatori u ovom slučaju Zelena točka Baranja i njezin prvi čovjek Siniša Jonjić trude iz godinu u godinu što više ”zagorčati” život trkačima, a pri tom i pripremiti brojna iznenađenja sve s ciljem kako bi ih na jedan posve neuobičajen način upoznali s ljepotama Baranje i njenih  znamenitosti . Već sam podatak da se ova utrka trči po noći dovoljno govori o njezinoj težini, a kad na to pridodate bujnu i itekako ”živu” baranjsku floru i faunu uz konstantnu pratnju i napade milijuna rojeva komaraca  onda dobijete konkretne obrise ove ultra zahtjevne utrke. Na svakoj trail utrci postoji određeni broj kontrolnih točaka koje mora proći svaki natjecatelj, a ove na baranjskoj utrci priča su za sebe. Da dočaramo kreativnost organizatora otkrit ćemo da je jedna takva točka vodila ljestvama pravo na tavan jedne godinama napuštene kuće …  Inače trčalo se na dvije dionice, od 19 kilometara  – Lunar trail, i od 33 kilometra – Stellar trail. Upravo na Lunar trail-u slavio je član Udruge Motiv Boris Hrala. Čak štoviše Boris ne samo da je bio brz već i maksimalno spreman i koncentriran da odgovori na sve zamke organizatora poput zahtjevnih sklizavih surduka i gustih šumskih staza, što je imalo za rezultat fantastično konačno vrijeme (2 sata 13 minuta i 50 sekundi)  i posljedično deklasiranje konkurencije. Prvi slijedeći natjecatelj Matko Bednjanec stigao je u cilj kao drugi čak 15 minuta poslije Hrale. U konkurenciji 63 natjecatelja i natjecateljice koliko ih je startalo u ovu utrku bili su još dva člana Motiva – Boris Presečan i Igor Pipić, a i jedan i drugi ostvarili su i više nego solidne rezultate. Presečan je na koncu bio 13., a upravo je on bio jedan od brojnih trkača koji su ove godine iskusili ”tamnu stranu” Baranja night trail-a, no na svu sreću on se nakon neugodnog i iznenadnog susreta s jednim u mraku dobro skrivenim bunarom izvukao ”samo” s lakšom ozljedom te i nakon toga uspio doći do cilja u vremenu 2:54:16. Pipić je pak završio utrku na 20.mjestu u vremenu 3:16:21. I članica Šapica Marija Bešlić hrabro je uspjela dobiti bitku sa noćnom Baranjom, a ona je u cilj utrčala kao ukupno 59. (4:12:54).

Još hrabrije bilo je nastupiti na Stellar utrci, a tu je Slatina imala dva takva predstavnika. U toj 33 kilometra ludoj  avanturi Goran Draksler (Moslavina u pokretu) plasirao se na 13.mjesto (4:22:34), a leteći reporter portala planinarimo.info Miša Nicinger (Šapica) na 22.mjesto (5:28:00).

Damir Jukić

Foto: planinarimo info / https://planinarimo.info/baranja-night-trail-2021/

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button