NASLOVNICAŽUPANIJA

Bojan Mijok novi je direktor Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije

Bojan Mijok novi je direktor Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije. Rođen je 1988. godine, magistrirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku 2012. godine, a trenutno ga tri ispita dijele od diplome magistra inženjera agronomije na Agronomskom fakultetu. Bavi se uzgojem jabuka, a on i brat Dalibor, na tom području ostvaruju vrhunsku kvalitetu proizvoda i priznati su kao iznimno kvalitetni uzgajivači. Oženjen je, živi u Virovitici.

U posljednje četiri i pol godine, radio je u VIDRA Agenciji za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije gdje je bio Viši savjetnik za poljoprivredu i gospodarstvo. Pisao je i provodio desetine projekata za jedinice lokalne samouprave, gospodarstvenike, poljoprivrednike…

– Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije mora i nadalje biti potporna institucija gdje se uspješni poduzetnici rađaju, odnosno gdje nastaju uspješne poduzetničke priče – podcrtao je Bojan Mijok.

Inače, Virovitičko-podravska županija je raspisala Javni poziv za subvencionirano korištenje poslovnog prostora Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije za 2017. godinu. Županija je u 2017. godini, u svom Proračunu namijenila ukupno 450.000,00 kuna za dodjelu bespovratne potpore. Tekst Javnog poziva možete vidjeti ovdje.

Inače, Virovitičko-podravskoj županiji je prošao još jedan veliki projekt s kojim će se otvoriti nova radna mjesta u Slatini, Orahovici i Pitomači. Radi se o Mreži inkubatora Virovitičko-podravske županije, s izgradnjom i obnovom, te stavljanjem u rad tri nova inkubatora u Orahovici, Slatini i Pitomači, ukupne površine oko 4100 četvornih metara. U navedenim inkubatorima, predviđeno je da će u punom kapacitetu, biti omogućen povoljan smještaj za 47 poduzetnika. Virovitičko-podravskoj županiji će, prema odluci Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, pripasti bespovratnih 20 milijuna kuna.

VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, Poduzetničkim inkubatorom VPŽ, Gradskom razvojnom agencijom Slatina (GRAS), a uz pomoć grada Orahovice i općine Pitomača, napisala je projekt ”Mreže inkubatora Virovitičko-podravske županije”. (www.vpz.hr)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button