DOGAĐANJANASLOVNICA

Bogatim programom obilježen Međunarodni dan obitelji

Javna vatrogasna postrojba grada Slatine i Turistička zajednica Grada Slatine u suradnji s Dječjim vrtićima Suncokret i Zeko, Glazbenom školom Milka Kelemena, Zavičajnim muzejom Slatina, Društvom „Naša djeca“ Slatina, Udrugom AUM i Slatinskim informativnim centrom za danas su organizirali bogat program u povodu obilježavanja Međunarodnog dana obitelji.

Kao što i samo ime govori, ovaj dan u potpunosti je posvećen obitelji pa su djeca, njihove mame i tate i sva ostala rodbina imali priliku dobro se zabaviti i uživati u raznim aktivnostima što su ih pripremili organizatori.

Manifestacija se održala na prostoru Parka 136. slatinske brigade i Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine te ispred Zavičajnog muzeja Slatina. Za ovu prigodu je i zatvoren promet u dijelu Ulice Ante Kovačića.

Organizatori su pripremili raznovrstan program u kojemu su mogli uživati i mali i veliki, a sastojao se  od glazbeno-scenskih nastupa, obiteljskog višeboja, izložbi dječjih radova, crtanja i sportske radionice.

Nakon dvogodišnje pandemijske pauze, 7.Obiteljski višeboj Društva ‘Naša djeca’ Slatina otvorio je u središnjem parku današnju manifestaciju.

Inače, Obiteljski višeboj je dio aktivnosti FIT IN Slavonija i Podravina koju provodi Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama. Cilj ove aktivnosti je promocija sporta Virovitičko-podravske županije i stvaranje zdravih navika u društvu.

Današnjem Obiteljskom višeboju odazvalo se sedam ekipa koje su se okušale u zanimljivim igrama koje su pripremile voditeljice Atletskog kluba Tomislava Medvedović,Mirta Drokan,Ivan Drokan i Doroteja Santi u suradnji s volonterkama DND-a.

„Veselimo se ovoj lijepoj aktivnosti, što mi kao DND koje okuplja djecu,može na ovaj način okupiti i obitelji i uljepšati im današnji tako važan dan,Međunarodni dan obitelji. Ove godine za sve sudionike imamo vrlo vrijedne nagrade za naše natjecatelje te ovim putem zahvaljujemo svim donatorima(restorani Ivona i Stari podrum,Kino Slatina,Slastičarna Tena,Caffe bar F1 i Sendvič bar Pajo“,ispričala nam je ovim povodom predsjednica DND-a Slatina Ivana Strupar.

Nakon održanog višeboja poredak je sljedeći:

  1. Resetari Marci 8 ( obitelj Rešetar), 22 boda – poklon ručak u Restoranu Ivona
  2. Hitrići (obitelj Valpovac) 22 boda – poklon ručak u restoranu Stari podrum
  3. Duga (obitelj Janečić) 20 bodova – poklon film za cijelu obitelj u Kinu Slatina
  4. Mentosi ( obitelj Pavić) 17 bodova – nagrada za fair Play – poklon bon u sendviču baru Pajo
  5. Karamba (obitelj Kireta) 16 bodova, nagrada za najkreativnije ime ekipe – poklon piće u restoranu Sekvoja
  6. Markovići ( obitelj Marković) 11 bodova – nagrada za najbolji styling – poklon kolači u slastičarnici Tena
  7. Rakete (obitelj Baketa) 5 bodova – nagrada za sudjelovanje – poklon sladoled u slastičarnici Tena

Svi sudionici obiteljskog višeboja dobili su diplome, a zahvalnice su išle u ruke onima koji su pripomogli u organizaciji i provedbi ove aktivnosti.

Dobro raspoloženje u prostoru parka održavali su svojim glazbenim i plesnim točkama učenici Glazbene škole Milka Kelemena i polaznici Dječjih vrtića Suncokret i Zeko.

Obilježavanju Međunarodnog dana obitelji priključila se i Udruga AUM koja je održala prezentaciju joga vježbi u sklopu programa ‘Accrosport i Super Kids’.

Javna vatrogasna postrojba grada Slatine pružila je priliku najmlađima da se uz druženje te slikanje s maskotom Virkom okušaju  u raznim vatrogasnim aktivnostima – vožnja u kanaderu i vatrogasnim kolicima, skakanje u uskočni jastuk, panoramski pogled s autoljestvi, , gađanje mete vodom i druge.

Ove aktivnosti bile su posebno zanimljive djeci,a u njima su se okušali i poneki odrasli.

Za posjetitelje prostora Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine u hladu garaže bio je pripremljen stol za okrjepu i osvježenje.

 I Zavičajni muzej je danas otvorio svoja vrata i tako zainteresiranima pružio priliku da prođu kroz stalni postav Muzeja, a ispred muzeja, baš kao i u krugu paviljona u središnjem parku napravljena je izložba dječjih likovnih radova.

Brojni posjetitelji obišli su i sudjelovali u današnjem obilježavanju Međunarodnog dana obitelji. Prestavnici organizatora,slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić,ravnateljice  vrtića Snježana Dupan-Lovrić i Sanela Valpovac,direktor TZ Grada i njegov pomoćnik Jurica Bosak i Hrvoje Valpovac, kustos Zavičajnog muzeja Srđan Đuričić, Slatinskog informativnog centra Robert Turkalj, voditeljica udruge AUM Svjetlana Dupan, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine Stjepan Venus također su bili dionici današnjeg događaja.

Atmosferu na današnjoj proslavi Međunarodnog dana obitelji provjerite u našoj fotogaleriji.

(Tekst:Tea Kiš Slačanac,Foto:T. K. Slačanac,R. Turkalj,D. Fišli)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button