DOGAĐANJANASLOVNICA

Bogat program za obilježavanje Dana grada

Jučer je održan sastanak Organizacijskog odbora za obilježavanje Dana Grada Slatine i 720. obljetnice prvog pisanog spomena imena Slatine.

Odbor je donio okvirni program kojim će se događanjima obilježiti najvažniji slatinski dan.

Tako će program obilježavanja Dana grada započeti u petak 25. kolovoza atraktivnim Festivalom slatinskih talenata u organizaciji DND-a Slatina nakon kojeg će koncert održati Čista petica.

Dan poslije, u subotu, u parku će se održati likovna kolonija u organizaciji SLIK-a, članovi Speed-a na Javorici će tradicionalno okupiti bajkere iz bliže, ali i šire okolice, a novost je, održavanje Festivala alternativne glazbe Lakestock u organizaciji Kluba urbane kulture. Nedjelja u užem centru Slatine donosi rolijadu i nastup tamburaškog sastava  Fantasije.

Od zabavnih događaja izdvojit ćemo još i uvijek atraktivno Kino pod zvijezdama. U petak 1.rujna na sam Dan grada održat će se još jedan novi događaj, i to javnu tribinu na kojoj će sudjelovati poznati Slatinčani. Nedavno oformljena slatinska udruga MOTIV istog će se dana predstaviti izložbom, predavanjem, ali i biciklijadom.

Organizacijskom odboru ostalo je još utvrditi termine održavanja bogatog subotnjeg programa kada će se održati turnir u hrvanju, prezentacija airsofta, Memorijalni maraton s ciljem u Slatini imena  “Crtom bojišnice obrane Grada Slatine”  u sklopu manifestacije “Slatina – Grad heroj, ne dajmo zaboraviti” te veliki koncert glasom kritike i javnosti ponajbolje hrvatske grupe Vatre. Nedjelja 3. rujna predviđena je za 10. prvenstvo u kuhanju čobanca, natjecanje beba u puzanju, te za još tri velika događaja. Za sajam “Kako su radili naši stari”, za veliku Međunarodnu smotru folklora u organizaciji Dike  i za tamburaški koncert sastava Kočije.

Na završnici proslave obilježavanja Dana grada u subotu 9. rujna biti će održana druga utrka Popišanac trail i prva utrka Canicross (utrka vlasnika i njihovih pasa), a dan poslije u nedjelju 10.-og  Kinološka udruga Slatina zadužena je za Reviju pasa 2017.

Svečana sjednica Gradskog vijeća održat će se u četvrtak 31. kolovoza. (dj / Foto: R. Turkalj)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button