NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Bogat program Ličana u petak u Slatini

Udruga Ličana „Vila Velebita“ Slatina, uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Grada Slatine i Grada Slatine, u petak, 28. listopada 2022. u Hrvatskom domu (B. Radić 4, Slatina) s početkom u 18 sati organizira radionicu i prikazivanje filma pod nazivom „Ličko prelo“.

Radionicu će voditi Dragica Rogić, stručna suradnica za programe tradicijske kulture u POU Gospić, u suradnji s Irenom Plešom, ravnateljicom POU Gospić i Danijelom Čorićem, voditeljem obrazovanja u POU Gospić.

Cilj ove suradnje s Pučkim otvorenim učilištem „dr. Ante Starčević“ iz Gospića je promicanje i čuvanje Ličke tradicije i običaja, kako u samoj Lici, tako i drugim krajevima Lijepe naše.

Posjetitelji će u bogatom programu moći pogledati film „Ličko prelo – čijalo“ te u interaktivnim radionicama upoznati se s Ličkim običajima i tradicijom, nošnjama i Šetanim kolom – UNESCO-vom nematerijalnom kulturnom baštinom dinarskog područja. 

Ovim događanjem Udruga Ličana želi uveličati i 31. obljetnicu osnutka 136. slatinske brigade, ali i upoznati sve posjetitelje s bogatstvima kraja iz kojeg potječu.

Nije ono što očekujete: Doživite Liku u Slavoniji!
(mf/Izvor: TZG Slatine)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button