NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

BK Slatina i Turistička zajednica pripremaju natjecateljski biciklistički MTB maraton

Ljubitelji brdskog biciklizma, zahvaljujući Biciklističkom klubu Slatina kao glavnom organizatoru i Turističkoj zajednici Grada Slatine kao generalnom pokrovitelju događaja, na svoje će doći u nedjelju 26. rujna.

Ime događaja je XCM ”Javorica”, a službena je to utrka Giant – Slavonsko brdske biciklističke lige. Bez obzira što u utrkama spomenute lige u borbi za bodove sudjeluju klubovi iz Osijeka, Slavonskog Broda, Požege, Virovitice, Donjeg Miholjca, Našica,  Orahovice, … u njima je otvoreno sudjelovanje i za sve one individualce, rekreativce, ljubitelje prirode i zdrave rekreacije. S obzirom da u Slatini postoji veliki krug biciklista gore navedenih osobina, a posebice onih iz mlađe populacije, ovo im je izvrsna prilika vidjeti kako trenutno stoje u borbi protiv prave konkurencije. Istini za volju, natjecateljski brdski biciklizam sa sobom uz oveću dozu adrenalina donosi i opasnosti, no uz malo samodiscipline i svjesnosti svojih mogućnosti utrku je moguće odvesti i lagano bezbrižno uživajući u prirodi i zajedničkom druženju. Iako u utrku kreću svi zajedno u 10 sati i 30 minuta, prijaviti se, a samim tim i natjecati, moguće je u čak 8 različitih dobnih kategorija. Staza je duga oko 30 kilometara, a kategorije Elite, juniori te Veteran A i B vozit će još pola kruga odnosno sveukupno oko 45 kilometara. Većinu staze čine makadamski putovi, 3 kilometra je asfalta i još nekih 6 kilometara šumskih singlica. Sve što je potrebno za sudjelovanje u utrci je ispravan MTB bicikl i zaštitna kaciga, i naravno, plaćena kotizacija u visini 70 odnosno 100 kuna na sam dan utrke. Svi koji će prvi puta sudjelovati u ovom natjecanju morat će priložiti još 20 kuna za kupovinu startnog broja. Staza slatinskog maratona prolazi pokraj izletišta Bunarić, vinogradima Lukavca, šumskim predjelima Golenića i Ivanbrijega, te konačnim ciljem na jezeru Javorica gdje će i biti start, ali i centralna postaja ove utrke.

Okupljanje na jezeru Javorica je u nedjelju u 8 sati. Za sve sudionike osiguran je ručak, ali i atraktivna tombola sponzora utrke Giant-a. Na osiguranju staze i natjecatelja brinut će cure i dečki iz HGSS-a kao i redari. Kompletan raspis utrke, službena pravila, opis staze, način prijave i sve ostale detalje vezane uz MTB utrku XCM ”Javorica” moguće je pronaći na slijedećem linku:

http://slavonska-biciklisticka-udruga.hr/utrke/

Više o samoj Slavonsko brdskoj biciklističkoj ligi …

http://slavonska-biciklisticka-udruga.hr/

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button