DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Biskup Škvorčević primio voditelje braniteljskih udruga s područja Požeške biskupije

U pripravi za 11. Hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj, požeški biskup msgr. Antun Škvorčević primio je jučer, 2. prosinca, u Biskupskom domu u Požegi Nenada Križića i predsjednika ZUiČ HVIDR-a Virovitičko-podravske županije Matu Bubaša, voditelje organizacije hodočašća u Voćin s pedesetak predstavnika braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Na susretu su sudjelovali branitelji i braniteljice s područja šest županija na kojima se prostire Požeška biskupija: Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Virovitičko-podravske, Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske i Osječko-baranjske. Program je započeo u Dvorani bl. Alojzija Stepinca prigodnom riječju Nenada Križića koji je predstavio nazočne branitelje, te ukratko prikazao tijek priprave i organizacije predstojećeg hodočašća u Voćin 13. prosinca pod vodstvom Mate Bubaša i suradnika.

Biskup Škvorčević je uputio riječi dobrodošlice braniteljima, izražavajući radost što im može opet otvoriti vrata Biskupskog doma, primiti ih, iskazati im poštovanje i zahvalnost za žrtvu koju su uložili u slobodu domovine te im posvjedočiti koje im dostojanstvo pripada u našem društvu. Uslijedilo je pojedinačno predstavljanje i obraćanje svakog pojedinog branitelja koji su se, prisjećajući se ratnih dana, osvrnuli na sadašnje stanje te očitovali brige i nevolje koje ih prate nakon Domovinskog rata. Svi nazočni su obećali sudjelovati na predstojećem, jedanaestom hodočašću te izrazili zahvalnost za duhovnu i drugu skrb koju Požeška biskupija, na čelu s biskupom Škvorčevićem, iskazuje hrvatskim braniteljima, udovicama, roditeljima i svim drugim dionicima teškog ratnog iskustva.

Susret je zaključen u starodrevnoj požeškoj crkvi sv. Lovre gdje je biskup Škvorčević predvodio molitvu za poginule i preminule hrvatske branitelje, kao i za sve one koji trpe zbog posljedica Domovinskog rata, zazvao Božji blagoslov na prisutne branitelje i njihove obitelji, izrazio radost zbog skorog ponovnog susreta na hodočašću u Voćinu, te svim dionicima susreta darovao krunicu s likom Gospe Voćinske kao znak međusobne molitvene povezanosti.
(mf/Izvor: Požeška biskupija/Foto: Požeška biskupija, facebook-D. Božičković)


Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button