DOGAĐANJANASLOVNICA

Biskup Škvorčević primio slatinskog gradonačelnika

U Biskupskom domu u Požegi, biskup Antun Škvorčević primio je danas slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića u pratnji pročelnika Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine Marina Kokorića, a sastanku je nazočio i moderator Biskupskog ordinarijata Ivica Žuljević iz Ureda za gradnju.

Tom je prigodom biskup Škvorčević upoznao gradonačelnika Ostrošića s funkcioniranjem Požeške biskupije i položajem župa kao pravnih osoba, koje su u skladu s Ugovorom između Svete Stolice i Republike Hrvatske o pravnim pitanjima uvrštene u registar pravnih osoba. Protumačio je specifičnost uprave vremenitim dobrima pojedine crkvene pravne osobe te način na koji one u tom pogledu mogu surađivati s lokalnim upravama.
Isto tako zahvalio se gradonačelniku za dobru suradnju sa slatinskim župama sv. Josipa i bl. Ivana Merza te župom u Sladojevcima.
Tijekom sastanka razmotrili su pitanja koja se odnose na suradnju crkvenih ustanova s Gradom te zaključili kako je u sladojevačkoj župi potrebno pronaći mogućnost da vjernici u Donjim Meljanima i Bakiću dobiju prostor za liturgijska okupljanja koji im sada nedostaju.
Gradonačelnik Ostrošić izložio je biskupu svoje viđenje stanja i ono u čemu Grad može biti od pomoći u spomenutom pogledu. Moderator Žuljević predstavio je sve ono što je Biskupija poduzela vezano za planiranu izgradnju kapele u Donjim Meljanima te izvijestio da je nakon dužeg vremena konačno za nju izrađen arhitektonski projekt i uskoro bi se trebala dobiti građevinska dozvola. Zaključeno je da se što prije zajedničkim snagama pristupi njezinoj izgradnji, a potom će se razvidjeti mogućnosti ostvarenja i kapele u Bakiću.

Biskup i gradonačelnik razmotrili su i druga pitanja iz društvenog života, napose doprinos koji bi na području kulture mogla dati suradnja između Grada i Crkve.
(mf/Izvor: Požeška Biskupija/Foto: Robert Turkalj)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button