DOGAĐANJAGOSPODARSTVONASLOVNICAPOLJOPRIVREDA

“Biseri Panonskog mora”: Četvrta radionica u sklopu međuteritorijalnog projekta suradnje “KLUB 7”

LAG Marinianis ugostio sedam LAG-ova s područja Republike Hrvatske i tako prezentirao “bisere” s područja na kojem djeluje

Projekt međuteritorijalne suradnje “KLUB 7” u kojem sudjeluje sedam Lokalnih akcijskih grupa s područja Hrvatske (LAG Terra Liburna, LAG Bosutski niz, LAG Marinianis, LAG Sjeverna Bilogora, LAG Frankopan, LAG Šumanovci i LAG Zagora) održao je četvrtu radionicu, ovoga puta na našem području, a domaćin je bio LAG Marinianis.

Sudionici ovog susreta su odsjeli na Pustari Višnjica koju su mogli detaljnije razgledati i upoznati se sa svim turističkim, agronomskim i gastronomskim mogućnostima koje ona nudi. Ondje je održano i predavanje koje je vodio predavač mr.sc. Branimir Blajić pod nazivom “Od polja do stola” na temu kako domaće proizvode plasirati na tržište, ponuditi ugostiteljima i kupcima. Na Višnjici je upriličena i mini prezentacijska izložba malih lokalnih proizvođača na kojoj su se predstavili tvrtka “Organica Vita” iz Vraneševaca, Pčelarstvo “Medved”, vinarija “Kufner”, obrt “Šapica”, Školska zadruga “Slatina” Srednje škole Marka Marulića Slatina i Udruga žena Josipovo sa svojim proizvodima.

U izletničkom stilu posjetitelji su obišli tri naša “Panonska bisera” – Posjetiteljski centar “Dravska priča”, Interpretacijski centar EPIcentar “Sequoia” i GEO Info Centar “Voćin” u kojima su mogli kroz bogate povijesne multimedijalne i pisane sadržaje upoznati prirodne, povijesne i kulturne sadržaje.

Posjećen je i OPG Hrgović gdje je prezentiran poseban sustav navodnjavanja polja, a obilazak obradivih površina je izveden na neobičan i originalan način tako što su svi sudionici mogli uživati u obilasku vozeći se u traktorskoj prikolici.

Posjećen je i mali OPG Mašala koji se za sada bavi ovčarstvom, a dobrodošlicu im je iskazao gastronomskim delicijama s našeg područja.

LAG Marinianis je dobrom organizacijom zaista prezentirao “bisere” s područja na kojem djeluje – od pješčane obale rijeke Drave do šumskih obronaka Papuka.

(nm/R. Turk, Foto: A. Cvjetković, R. Benija, Dravska priča)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button