DOGAĐANJANASLOVNICA

Bijeli bik koji je pobjegao iz slatinske Mesoprerade napokon zbrinut

Nakon punih 14 dana lutanja Slatinom i obližnjom šumom odbjegli bijeli bik jučer je poslijepodne uspješno uhvaćen.

Nakon što je Policijska postaja Slatina jučer putem medija objavila priopćenje u kojemu se pozivaju građani koji primijete odbjeglog bika, popularno nazvanog Joza, da odmah dojave njegovu lokaciju, započela je nova potraga za nesretnim bikom. Naime, bik je pobjegao iz kruga slatinske tvrtke Mesoprerada te nakon šetnje samim središtem grada nastavio lutanje obližnjom šumom i po rubnim dijelovima Slatine, a prema dojavama građana jučer je odlučio šumu zamijeniti gradom te je ponovno viđen gotovo u samom centru Slatine što zbog njegovih popriličnih gabarita predstavlja opasnost za građane unatoč blagoj naravi ove svakim danom sve popularnije životinje.

Na inicijativu Grada Slatine, uz djelatnike Policijske postaje Slatina u akciju potrage za bikom jučer su se uključile lovačke udruge Jelen iz Nove Bukovice i Vepar iz Slatine, te je u koordinaciji s tvrtkom Mesoprerada potraga urodila plodom, a bik je napokon uhvaćen.

Iz Mesoprerade su se nakon uspješno okončane potrage za bikom oglasili s priopćenjem u kojemu između ostaloga stoji:

Bik je neozlijeđen, i iako pomalo umoran od lutanja, u dobrom stanju. Odmah je smješten na obližnju farmu u Lasićima, gdje je zbrinut i gdje mu je pružena sva potrebna njega, dok se ne odabere trajni udomitelj koji će se onda pobrinuti da bik živi dugo i sretno. S obzirom da je u ovih nekoliko dana broj zainteresiranih dosta narastao, trebamo svakako odabrati optimalnog udomitelja, te smjestiti bika negdje gdje će mu biti lijepo, ali i gdje će ga zainteresirani lokalci moći posjetiti.

“Cilj nam je osigurati mu najljepše mjesto za provesti bezbrižan ostatak svog života, za što se svakako sam izborio”, rekao je predsjednik Uprave Mesoprerade Slavko Mađarić, te dodao da se tvrtka zahvaljuje svima koji su sudjelovali u potrazi, ali i svima koji su ponudili udomiti ovog hrabrog bijelog bika – sada već legendu – za kojeg vjeruju da će ga slatinski kraj još dugo pamtiti.
(mf/Foto: Radio Slatina, Mesoprerada Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button