Home / NASLOVNICA / Biciklističkim maratonom odana počast svim hrvatskim braniteljima VPŽ

Biciklističkim maratonom odana počast svim hrvatskim braniteljima VPŽ

Zajednica udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, a povodom Dana VPŽ, oslobađanja karaula i vojarni na slatinskom i virovitičkom području, organizirala je jučer biciklistički maraton imena „Biciklistički maraton VPŽ 2019“, u spomen na sve hrvatske domoljube, sve hrvatske branitelje osobito one koji su sudjelovali u oslobađanju karaula i vojarni.

Maraton diljem Virovitičko-podravske županije u dužini 147 kilometara, u kojemu su sudjelovali hrvatski branitelji, hrvatska vojska i policija, započeo je u Voćinu, te nastavljen kroz Hum, Levinovac, Pepelanu, Suhopolje, Viroviticu, Špišić Bukovicu, Bušetinu, Lukač, Gradinu, Zvonimirovo, Gaćište, Orešac, Kapince, Sopje, Noskovce, Čađavicu, Medince, Slatinu, Novu Bukovicu i Čačince do krajnjeg odredišta u Orahovici.

U ovoj memorijalnoj biciklijadi sudjelovalo je 8 biciklista, odnosno Josip Duvnjak, Dražen Buketa, Tomislav Kolec, Mario Kovač, Mato Bubaš, Pavo Tutenov, Martin Bišćan, Matija Kolar, te načelnik Općine Sopje Berislav Androš koji se biciklistima priključio na dionici od Suhopolja do Sopja.
Policijska, kao i logistička pratnja kombijem bila je osigurana cijelom dionicom.

U svim gradovima i općinama biciklisti su svečano dočekani uz pripremljenu okrjepu, te je zajedničkom molitvom i paljenjem svijeća ispred spomen obilježja odana počast poginulim hrvatskim braniteljima, a kao zahvalu na suradnji sa županijskom HVIDR-om predsjednik iste, Mato Bubaš svim je načelnicima uručio malu repliku pehara za osvojeno drugo mjesto na prošlogodišnjem ŠNIDOR-u u Vukovaru.

Maratonce su u Slatini dočekali predstavnici slatinske Koordinacije braniteljskih udruga na čelu s predsjednikom Odbora za hrvatske branitelje Grada Slatine Ilijom Nikolićem i zamjenica gradonačelnika Grada Slatine Sanja Mrzljak Jovanić, ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Parku 136. slatinske brigade gdje je polaganjem zapaljenih lampiona odana počast žrtvama Domovinskog rata.
(Mihaela Feldi/Foto: M. Feldi. D. Fišli)

x

Check Also

HBOR objavio mjeru za obrtna sredstva COVID-19 za MSP poduzetnike u turističkim djelatnostima

Mjera COVID-19 za TURIZAM – povoljni HBOR krediti za obrtna sredstva od 100.000 EUR – ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org