NASLOVNICAUDRUGE

Biciklistički maraton VBR-ovaca od Slatine do Osijeka povodom Dana državnosti

Članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije VBR u sastavu Mato Bubaš i Pavo Tutenov iz Slatine te Mario Kovač i Dražen Buketa iz Virovitice uz logističku podršku Željka Strake iz Orahovice, izvezli su u nedjelju u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske biciklistički maraton od Slatine do Osijeka. 

Ova biciklistička vožnja VBR-ovaca do Osijeka bila je između ostalog i znak podrške dugogodišnjim prijateljima Ivici Lenardu i Igoru Tomanu, legendarnim  osječkim biciklistima i humanitarcima pred kojima je životna biciklistička vožnja duga 2000 km od Osijeka do Londona u znak podrške Hrvatskoj nogometnoj selekciji koja sudjeluje na Europskom nogometnom prvenstvu a  koju Toman i Lenard započinju 1. lipnja.

Taj legendarni osječki dvojac vozio je 2018. godine do Rusije također kao podrška našim nogometašima tada na svjetskom prvenstvu.

Ova biciklistička vožnja do Londona ima i humanitarnu stranu gdje Lenard i Toman prikupljaju sredstva za vukovarske Leptiriće, udrugu roditelja djece s poteškoćama u razvoju.

Ivica Lenard i Igor Toman dočekali su članove VBR-ovce u Osijeku na ciljnom odredištu te uz ugodno druženje upoznali ih o samom putu kao i svemu što ih očekuje tijekom puta.

U ime svih članova biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije VBR (veterani, branitelji, rekreativci) sretan i uspješan put svojim prijateljima kao i uspjeh u humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za vukovarske Leptiriće poželio je Mato Bubaš vođa biciklističke ekipe VBR.

Svoju sljedeću memorijalnu biciklističku vožnju VBR-ovci planiraju izvesti također od Slatine do Osijeka i to 27. lipnja u povodu Dana osječkih branitelja, 30. obljetnice sjećanja na  Crvenog fiću kada je 1991. godine tenk tzv. JNA pregazio Crvenog fiću što je nagovijestilo sva daljnja zbivanja u gradu Osijeku i agresiju na Republiku Hrvatsku.
(mf/Izvor: VBR – m.k, m.b, p.t)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button