DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Biciklisti VBR-a ponovno na putu od Voćina do Knina

Na put od 450 kilometara od Voćina do Knina jučer je krenulo sedam članova biciklističke skupine VBR (veterani, branitelji, rekreativci). Ekipa se sastojI od šestorice biciklista (Tomislav Kolec, Mario Kovač, Mato Bubaš, Pavo Tutenov, Dražen Buketa, Darko Dolovski), te ”logističara” Martin Bišćan. 

Četvrtu godinu za redom ovaj biciklistički maraton, pod nazivom ”Oluja od Voćina do Knina”, voze u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, te 26. obljetnice VRO ”Oluja”. Cilj maratona je spojiti dva stradalnička mjesta, Voćin i Knin, te promovirati istinu o Domovinskom ratu. 

U središtu Voćinu su, uz načelnika Općine Voćin Predraga Filića, sudionici maratona i njihovi prijatelji položili svijeće kod spomenika Voćinskoj žrtvi, a potom krenuli za Knin u koji će, nakon odvožene tri etape, stići. 4. kolovoza

Ovu biciklističku vožnju organizirali su Zajednica udruga i članova HVIDR-e Virovitičko-podravske županije  i naravno biciklistička ekipa VBR, uz pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja i Virovitičko-podravske županije.  

U Slatini, kod spomen obilježja u Parku 136. slatinske brigade, bicikliste su dočekali prijatelji i hrvatski branitelji, te zamjenik gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić. Polaganjem upaljenih lampiona odali su Počast poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima odali su polaganjem lampiona, a isto će činiti u svim mjestima gdje se budu zaustavljali.

Mato Bubaš se ispred VBR-ovaca zahvalio Gradu Slatini što uvijek pomaže njihove aktivnosti, a Ilija Nikolić je rekao da će Grad to činiti i ubuduće. Nakon kratke stanke i osvježenja u Slatini, VBR-ovci su krenuli prema Virovitici.

VBR-ovci će danas odvesti drugu etapu ove biciklističke rute u duljini od 150km od Petrinje do Korenice. Treća i posljednja etapa od Korenice do Knina u duljini od 120 km će uslijediti sutra 04.kolovoza.

(tks,df/Foto:Robert Turkalj)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button