KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Baletni ansambl HNK iz Osijeka predstavom čestitao 93. rođendan Milku Kelemenu

U četvrtak 30. ožujka 2017. Milko Kelemen proslavio je 93. rođendan. Ove godine rođendansku čestitku pripremila mu je Udruga Dani Milka Kelemena Slatina.

Slavnom sugrađaninu, svjetski poznatom kompozitoru, pedagogu i glazbenom piscu kao i brojnim gledateljima koji su napunili dvoranu POU Slatina baletni ansambl Hrvatskoga narodnog kazališta iz Osijeka održao je suvremenu baletnu predstavu pod nazivom „Fortuna“ u režiji i koreografiji Vuka Ognjenovića.

Kao glazbena podloga ovom životno nadahnutom projektu korištena je glazba iz Carmine Burane, njemačkoga skladatelja Carla Orffa. Priča o sreći je motiv koji se provlači cijelim djelom, a ispričana je pokretom dvanaest plesača: Lucije i Helene Horvat, Andree Alpeza, Tesse Ljubić, Danijela Novoselca, Mislava Šimić i Vanje Dučić, Petre Blašković, Olesye Martinjuk, Ane Blažanin, Mateje Božić i Vuka Ognjenovića. Ono što ovo djelo čini još posebnijim su kratke crtice, koje izgovara Petra Blašković, a predstavlja poveznice između plesnih brojeva. (mk / Foto: hh)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button