NASLOVNICAUDRUGE

Bakićki vatrogasci pripremaju proslavu 90. godina postojanja

Jučer je u  Bakiću svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu održalo Dobrovoljno vatrogasno društvo Bakić. Skupštini u Vatrogasnom domu kojom je predsjedavao Leo Podboj predsjednik  društva koje broji 80 članova svih dobnih skupina, prisustvovali su brojni predstavnici prijateljskih vatrogasnih društava, kao i čelni ljudi slatinske Javne vatrogasne zajednice čiji je član i bakićko društvo.

Kroz raspravu po izvješćima najviše se provlačio podatak da društvo ove godine proslavlja svoju 90. godišnjicu, pa će, potpuno razumljivo, uz ostale uobičajene aktivnosti poput održavanja spremnosti članstva i strojeva, konstantnog održavanja vježbi, priprema i samih natjecanja, daljnjeg osposobljavanja  i edukacije kadra, naglasak ovogodišnjeg plana biti na organiziranju obilježavanja ove velike okrugle obljetnice. Čestitke povodom tog jubileja bakićkim vatrogascima uputili su Dragan Medvedović i  Branko Belošević tajnik i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Slatine pri tom i još jednom javno pohvalivši domaćine i njihov rad i rezultate u prošloj godini.

Najveće bogatstvo ovog društva je velik broj mladih članova, i to ne samo na papiru, već i često na pobjedničkim postoljima vatrogasnih natjecanja. Na tu činjenicu  posebno se osvrnuo predsjednik županijske skupštine Miran Janečić. ” S tolikim brojem mladih i još pri tom uspješnih natjecatelja Vaše društvo nema razloga brinuti za budućnost ” – između ostalog poručio je Janečić dodavši da će županija i dalje biti otvorena za svaki oblik suradnje i potrebne pomoći ne samo bakićkom već i svim ostalim  društvima s područja županije. Upravo je jedna od tih mladih selekcija, ekipa djevojčica,  na današnjoj skupštini nagrađena prikladnim zahvalnicima za osvojeno drugo mjesto na županijskom natjecanju. Posebno priznanje za dugogodišnji rad u društvu dobio je Marijan Beneš. Inače sva izvješća usvojena su jednoglasno, a za likvidatora društva izabran je Marko Tkalčić.
(dj/Foto: Damir Jukić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button