NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Bajkaonica za pet u Vretencu i PŠ Novi Senkovac, te u DV Suncokret

12. studenoga održane su dvije “Bajkaonice za pet” i to u Udruzi osoba s intelektualnim poteškoćama Vretenac Slatina i Područnoj školi Novi Senkovac.

Educirana pripovjedačica Ivana Strupar ispripovijedala je bajku braće Grimm “Crvenkapica”.

Djeca su zainteresirano i s oduševljenjem slušala bajku, a i sami su sudjelovali u pripovijedanju komentirajući likove te prepričavajući dijelove bajke.  Uslijedila je interpretacije bajke kroz određivanje teme bajke, analizu dobrih i loših likova te utvrđivanje redoslijeda radnje. Nakon pripovijedanja djeca su izrazila su da im je najdraži dio bajke onaj u kojem su baka i Crvenkapica oslobođene, a vuk je kažnjen za svoju zloću padom u bunar.
Bojanjem različitih prizora iz bajke učenici su se veoma zabavili, a najveće je veselje uslijedilo zbog gledanja istoimenog filma „Crvenkapica“.

Potom je 15. studenog „Bajkaonica za pet” održana u Dječjem vrtiću Suncokret.

Razgovorom o najdražim bajkama dječica su zaplovila u bajkoviti svijet Snjeguljice i sedam patuljaka uz pomoć educirane pripovjedačice Sanele Tot.
Djeca su zamišljala i improvizirala zvukove i prizore bajki. Oponašala su kraljevnu koja ispituje zrcalo tko je najljepši, Snjeguljicu u šumi, Snjeguljičino kucanje na vrata kućice patuljaka, iznenađene patuljke, dolazak princa na bijelom konju…

Nakon interaktivnog skupnog rada, djeca su veselo bojala slike koje prikazuju dijelove bajke.Vrtiću su poklonjene Nivea slikovnice, a Društvo “Naša djeca” dobilo je zahvalnicu za održanu Bajkaonicu.
(mf/Izvor: DND Slatina)

“Bajkaonica za pet” u Udruzi Vretenac

“Bajkaonica za pet” u Dječjem vrtiću Suncokret

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button