Home / NASLOVNICA / Bagremov med Ćamila Koštrebe iz Lipovca pobjednik je ovogodišnjeg Agroexpa te 14. županijskog i 11. međunarodnog ocjenjivanja meda

Bagremov med Ćamila Koštrebe iz Lipovca pobjednik je ovogodišnjeg Agroexpa te 14. županijskog i 11. međunarodnog ocjenjivanja meda

Osvojivši 19,40 bodova, bagremov med Ćamila Koštrebe iz Lipovca kod Gradine, pobjednik je ovogodišnjeg Agroexpa te 14. županijskog i 11. međunarodnog ocjenjivanja meda. Ćamil je slavio u kategoriji 79 uzoraka iz Hrvatske i Mađarske, a njegovu nagradu je preuzeo Ivan Pemper.

Priznanja najboljima, uručili su: potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Darko Knežević, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Virovitica Zlatko Pleša i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak. Inače, Virovitičko-podravska županija i HGK Županijska komora Virovitica, u suradnji s pčelarskim udrugama s područja Županije, organizirali su 14. županijsko i 11. međunarodno ocjenjivanje meda. Prema objavljenom javnom pozivu na natjecanje je pristigao 81 uzorak meda. Nakon provedenih analiza, koje su obavljene na Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, ustanovljeno je da su svi uzorci odgovarali uvjetima Pravilnika o kakvoći uniflornog meda, dok dva uzorka, zbog povećanog udjela vode, nisu odgovarala uvjetima Pravilnika o medu.

Ocijenjeno je ukupno 79 uzoraka meda, od čega 28 bagremovog, 26 cvjetnog, 15 uzoraka lipovog meda, 3 uzorka meda od uljane repice, po 2 uzorka kestenovog meda, medljikovca i suncokretovog meda te 1 uzorak meda od zlatošipke. U Udruženju obrtnika Virovitica, 2. rujna, organizirano je senzoričko ocjenjivanje meda, koje je obavilo ocjenjivačko povjerenstvo na čelu s Draganom Bubalom, s Agronomskog fakulteta u Zagrebu.
(www.vpz.hr, HGK ŽK Virovitica/Foto: Kristijan Toplak)

x

Check Also

HBOR objavio mjeru za obrtna sredstva COVID-19 za MSP poduzetnike u turističkim djelatnostima

Mjera COVID-19 za TURIZAM – povoljni HBOR krediti za obrtna sredstva od 100.000 EUR – ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org