NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

Badnja večer i božićno jutro u župama na slatinskom području

Okititi bor sjajnim ukrasima, pripremiti obilje hrane za blagdanski stol, ispeći kolače, očistiti dom, staviti darove ispod bora… Navike su to uz koje se pripremamo za Božić, no važnija je ona duhovna priprema, stoga je nakon priprave tijekom Adventa sudjelovanjem na misama zornicama, jedan od najstarijih običaja koji se prenosi s generacije na generaciju zasigurno Badnju večer provesti u crkvi i na polnoćki dočekati blagdan Kristova rođenja.

Kako diljem svijeta, tako i na slatinskom području mise polnoćke tradicionalno se održavaju na Badnjak u ponoć, no kako bi im mogao prisustvovati što veći broj vjernika, osobito u ovom Covid vremenu polnoćke će se uz pridržavanje epidemioloških mjera u župama na slatinskom području sutra održati u nekoliko termina.

U crkvi bl. Ivana Merza u Slatini sveta misa polnoćka održat će se na Badnjak, 24. prosinca u 24 sata, dok će u crkvi sv. Bartola u Novom Senkovcu, sveta misa bdijenja (polnoćka) na Badnjak biti slavljena u 21 sat.

Božićno jutro vjernici će imati priliku proslaviti euharistijskim slavljem u crkvi bl. Ivana Merza u Slatini u 8 i 11:30 sati, dok će u Novom Senkovcu misa biti služena u 9:30 sati.

U crkvi sv. Josipa u Slatini na Badnjak će se slaviti dvije Svete mise polnoćke.
U 20 sati održat će se dječja polnoćka, a u 24 sata tradicionalna polnoćka.

Na Božić, 25. prosinca u crkvi sv. Josipa u Slatini bit će služene četiri svete mise, u 7:00, 8:30, 10:30 i 18:30 sati.

Priprema za blagdan Božića na području Župe sv. Barbare u Sladojevcima bit će održavanjem tri mise polnoćke.
U 19:30 polnoćka će se održati u Bakiću, u 21:30 u Cabuni, te u 23 sata u crkvi sv. Barbare u Sladojevcima.

Božićno jutro na području sladojevačke župe započet će misnim slavljem u 8:15 sati u Jugovom Polju, zatim u 9:30 u Cabuni te u 11 sati u Sladojevcima.

Slatinski župnici Nikola Jušić i Dragan Hrgić, te sladojevački župnik Darijo Šimić ovim putem pozivaju svoje župljane da zajedno proslave rođenje našeg Spasitelja poštujući sve epidemiološke mjere, čuvajući sebe i druge odgovornim i savjesnim ponašanjem, te su svim vjernicima zaželjeli sretan i blagoslovljen Božić.
(Mihaela Feldi/Foto: arhivska fotografija R. Turkalj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button