DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Awimbawe šestercima do velike šestorke

Nakon današnjeg programa poznati su i posljednji sudionici završnice kako u seniorskoj, a tako i u veteranskoj konkurenciji. Od sutra će se posljednjih 6 momčadi u ove dvije konkurencije obračunavati međusobno u dvije tzv.finalne skupine, a prva dva iz svake od njih plasirat će se u polufinale. Što se tiče prestižne seniorske konkurencije posljednja tri mjesta koja su vodila u te finalne skupine danas su ulovili  Awimbawe u infarktnoj utakmici protiv Last baj baja, te glatko Kumovi  i Letnica protiv Pistacia odnosno Žali bože. Ogled Awimbawea i Last baj baja definitivno je opravdao epitet derbija večeri. Susret su bolje otvorili nešto mlađi članovi Awimbawea no Banović je dobro ušao u utakmicu. ipak jedna neopreznost koštala ih je kaznenog udarca kojeg je u gol pretvorio Bihar. Prije odlaska na odmor stvari na početno stanje vraća Šantić. Možda i prvo ime ove napete utakmice bio je vješti dribler Ninčević strijelac gola u 17.minuti kojim je Awimbawe došao u prednost. Last baj baj  je odbijao svaku pomisao na predaju, posebice motivirani Bihar pogodivši izvana kroz šumu nogu za novo poravnanje. Šest minuta prije kraja opet Awimbawe vodi, a strijelac je ponovno Domagoj Ninčević. Nedugo zatim imao je isti igrač matnu situaciju kada je Last baj u utrci za izjednačenjem igrao s vratarom u polju no lopta je završila pokraj okvira gola. Igrača vratara u tim je trenucima igrao upravo vratar  Mario Banović. Iako je svoje suigrače i publiku ”razmazio” svojom nesavladivošću ovog puta to definitivno nije bila njegova večer, barem što se tiče dijela igre u vlastitom šestercu no sve je to nadoknadio u posljednjoj minuti susreta nevjerojatnim pogotkom izvana za erupciju oduševljenja u dvorani.  No slavlje nije bilo dugog vijeka jer se  na ruletu šesteraca kuglica zaustavila na crvenom , boji Awimbawea.

Dugo je trajalo ispitivanje snaga u dvoboju Pistacija i Kumova. Pistacio je bio mrvicu agresivniji no odlično pripremljeni Kumovi bez većih su problema rješavali svaku iole ozbiljniju prijetnju ispred svojih vrata. U posljednjoj minuti prvog dijela Kumovi zadaju prvi udarac preko Dominika Hodaka, a drugi direkt za slanje protivnika u tada već osjetno izbacivanje iz ravnoteže baca Horaček u 22.minuti. Nije Pistacio uspio niti dočekati posljednje odbrojavanje kada ga u  26. i 27.minuti stiže konačni nokaut preko Markovića i Sertića i Kumovi bez iti jedne ogrebotine prolaze u daljnju fazu turnira.

Malonogometni znalci momčadi Letnica predvođeni fantastičnim virtuozom Matkovićem svoju su vizu za prolaz dalje izradili u prvom poluvremenu utakmice protiv momčadi Žali bože, i to baš pravo haklerski ”prodavši” dvije fore točnije malonogometne akcije zbunjenim protivnicima. Prije odlaska na odmor družina Nikolić toursa koju odreda čine članovi Petrinjčice malonogometnog drugoligaša iz Petrinje već je imala tri gola viška. Neobuzdana samba potrajala je sve do tri minute prije kraja kada je publika već lagano počela skupljati stvari spremajući se za polazak dok je na semaforu svijetlilo ogromnih 6:1 za Letnicu.  A onda je Žali bože pokazao da može žaliti što nije prije pokazao svoj ubojiti arsenal iz kojeg su u tom kratkom roku izvukli četiri laka komada s kojima su uspjeli natjerati svoje do tada savršene nogometne profesore na laganu paniku. No vrijeme je neumitno iscurilo i Letnica ide dalje.

Kod veterana vidjeli smo posljednji pokušaj Suhopolja da u direktnom srazu protiv jakih Baksuza pokuša izboriti nemoguće i prođe skupinu. Nada je bila u igri do posljednje minute prvog dijela kada ju je savršeno precizno pogodivši iz slobodnjaka u ”devedeset” ugasio Bojan Kujavić. Potvrdu prvog mjesta u skupini za Baksuze su u finišu utakmice udarili Nađ i Sapljivi.

Drugi veteranski ogled Stanja šoka i Standarda bio je revijalnog karaktera. Kvalitetnije Stanje šoka bez većih je problema došlo do tri gola prednosti no u završnici uporni Standard je umalo došao do velikog iznenađenja.

Voljom ždrijeba kod veterana  u jednoj pobjedničkoj skupini  međusobno će igrati Baksuzi, Stanje šoka i Bolero, a u drugoj za prva dva mjesta koja vode u polufinale borit će se Autoservis Ino, Mars napada i Dudovo bure.

Kod seniora ždrijeb je ponudio slijedeći scenarij. U jednoj skupini su Awimbawe, Kumovi i UDVDR Viljevo, a u drugoj Willy, Letnica i Apokalipsa. Kao i kod veterana nakon međusobnih ogleda prva dvije momčadi  u svakoj skupini igrat će u polufinalu.

U utorak 7.1. prvi će na teren veterani. Od 19:05 igrat će Autoservis Ino i Mars napada, a od 19 i 45 Baksuzi i Stanje šoka.

Prve utakmice seniorskih pobjedničkih skupina otvorit ć e ogled Awimabwea  i Kumova  od 20 i 25, a nakon njih od 21:05 na teren će Apokalipsa i Willy.

 

U-14:

Fusch – Tajanstveni 2:3

NK Slatina 2 – NK Slavonija Sladojevci 1 1:2

 

U-16:

Amigosi – Bosanska Barcelona Sladojevci 1:1 (3:2-6m)

 

Veterani:

NK Suhopolje – Baksuzi GM Višnja 0:3 (Kujavić, Nađ, Sapljivi)

Stanje šoka – NK Standard Nova Šarovka 4:3 (Marković 2, Beneš, Milaščević/Brezec, Gumbarević, Sraka)

 

 

Seniori (eliminacijski krug):

Last baj baj CB Jura & Drvotrgovina – Awimbawe CB Ar 3:3 (6:7-6m) (Bihar 2, Banović/Šantić, Ninčević 2)

Vt Kumovi – Pistacio Mario gold 4:0 (Hodak, Horaček, Marković, Sertić)

Nikolić tours Letnica – Žali bože 7:5 (Matković 3, Cerjak, Prša-ag., Gršić 2/Ibričić, Rukavina 2, Jančić 2)

dj

Foto: Damir Jukić


 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button