DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

AUM: Djetinjstvo bez nasilja – kroz život sa srcem

Međunarodni dan nenasilja obilježava se 2. listopada, na rođendan velikog mirotvorca i osnivača pokreta nenasilnog otpora Mahatme Gandhija.

„Sila je oružje slabih, nenasilje je oružje jakih.“, Gandhijeve su riječi koje odlično opisuju njegovu viziju borbe protiv nepravde u svijetu. Nenasiljem odgovoriti na nasilje može samo snažna osoba koja ima visoko samopoštovanje i puna je ljubavi prema čovjeku.

Tim povodom Udruga AUM Slatina organizirala je pod pokroviteljstvom Grada Slatine radionicu koju je vodila predsjednica iste Svjetlana Dupan.

– Igrali smo se kroz pokret, svirali, smijali se i zabavljali, nosili srca na dlanu i dijelimo ga sa svima, – rekla je Dupan te se prisjetivši Gandhijevih riječi „Ljubav je najjača snaga koju sebi svijet može predstaviti, a istovremeno i najskromnija.“, dodala kako „Ljubav nikada ništa ne zahtijeva, već samo daje. Ljubav samo pati, nikada se ne kaje i nikada se ne sveti“.

Isto tako iskoristila je prigodu pozvati sve zainteresirane da im se pridruže na različitim aktivnostima u dvorani gdje ih čekaju otvorenoga srca.
(mf/Izvor: Udruga AUM Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button