DOGAĐANJANASLOVNICA

Asfaltiranje prometnica u istočnom i zapadnom dijelu slatinske Poduzetničke zone „Turbina 2“ ulazi u završnu fazu

Radovi na izgradnji prometnica i javne rasvjete u istočnom i zapadnom dijelu Poduzetničke zone „Turbina 2“ ušli su u završnu fazu.
Tim je povodom gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u pratnji voditeljice Odsjeka za prostorno uređenje pri Upravnom odjelu za razvoj Grada Slatine Vesne Klement i višeg savjetnika za prostorno uređenje i graditeljstvo Borisa Presečana obišao spomenutu Zonu, gdje su zatekli radove na završnom asfaltiranju nogostupa i kružnih lukova na raskrižjima prometnica.  

U protekla dva tjedna obavljeno je asfaltiranje cesta ukupne površine 9.500 m2 u sklopu kojega je postavljen nosivi asfaltni sloj debljine 7 cm + habajući asfaltni sloj debljine 4 cm, a asfaltirano je i oko 3.500 m2 pješačkih staza.

Izgrađena je i javna rasvjeta gdje su na području cijele Zone postavljena 83 rasvjetna stupa visine 10 m s ekološkim LED svjetiljkama. Također, u suradnji s tvrtkom HEP ODS Elektra Virovitica Pogonom Slatina obavljeno je spuštanje zračnog dalekovoda, koji je prolazio iznad građevinskih čestica u Zoni, te je postavljen podzemno u zeleni pojas prometnice, čime se povećava iskoristivost parcela namijenjenih za gradnju gospodarskih sadržaja.

U narednom periodu slijede radovi na krajobraznom uređenju zelenog pojasa u sklopu kojih će se u Poduzetničkoj zoni „Turbina 2“ posaditi 530 komada različitih vrsta drveća, nakon čega će se obaviti označavanje izgrađenih prometnica horizontalnom i vertikalnom prometnom signalizacijom.

– Vjerujem da ćemo početkom iduće godine ovaj projekt uspješno završiti i na taj način dobiti ono što nam je nedostajalo, a to je pristup svim poduzetničkim i ostalim prostorima na području PZ „Turbina 2“. Na ovaj način osiguran je i izlaz na slatinsku obilaznicu preko novog kružnog toka što će rasteretiti promet u gradu od Ulice kralja Tomislava, gdje će se i Mlinska ulica na neki način sačuvati jer promet teških teretnih vozila više neće biti moguć kroz sami grad. To nam je i bio cilj, kako zbog sigurnosti školaraca i ostalih građana, tako i zbog samog stanja infrastrukture u gradu, – rekao je gradonačelnik Ostrošić te dodao kako je izgradnjom nogostupa i postavljanjem javne rasvjete također povećana sigurnost zaposlenika ovdašnjih tvrtki koji pješice dolaze do svog radnog mjesta. 

Radove u sklopu ovoga projekta izvodi tvrtka Gravia d.o.o. iz Osijeka, stručni nadzor obavlja Helion Group d.o.o. iz Osijeka, a koordinator zaštite na radu tijekom izvođenja radova je Zdenko Menčik, ovlašteni koordinator II iz Slatine.

Ugovorena cijena radova iznosi 8.925.597,61 kn, a sufinanciranje je odobreno iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014-2020“ putem Javnog poziva „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“ u visini od 61,41 % prihvatljivih troškova.

Isto tako Grad Slatina je prošao administrativnu provjeru i uskoro se očekuje potpisivanje ugovora s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije o sufinanciranju do 50% vlastitog učešća iz nacionalnih sredstava za sufinanciranje EU projekata.

Podsjetimo, Grad Slatina je Korisnik bespovratnih sredstava temeljem provedbe projekta Izgradnja prometnica i javne rasvjete u istočnom i zapadnom dijelu Poduzetničke zone „Turbina 2″ u Slatini koji se financira se Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020., iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014-2020″, temeljem Javnog poziva „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona” , broj projekta KK.03.1.2.03.0057.

Cilj projekta je Izgraditi prometnice i javnu rasvjetu u istočnom i zapadnom dijelu poduzetničke zone „Turbina 2“ u Slatini, što podrazumijeva izgradnju i uređenje prometne infrastrukture unutar poduzetničke zone Turbina 2 u Slatini, te javnu rasvjetu i krajobrazno uređenje javnih površina.

Rezultat provedbe projekta: izgrađene istočne i zapadne prometnice u zoni, ukupne duljine 1375 m, s postavljenom javnom rasvjetom i hortikulturno uređenim zelenim pojasom.

Ukupna vrijednost projekta: 15.912.697,45 kn

Iznos bespovratnih sredstava:  9.772.587,27 kn

Razdoblje provedbe:  2019. –  2022.

 

Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Grada Slatine
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot