DOGAĐANJANASLOVNICA

Asfaltirana prometnica u slatinskoj Poduzetničkoj zoni Turbina 3

Zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić i pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Marin Kokorić obišli su jučer završne radove na asfaltiranju prometnice unutar Poduzetničke zone Turbina 3 u Slatini.

Nakon obavljenih svih pripremnih radnji Gravia d.o.o. iz Osijeka obavila je asfaltiranje cijele kolničke trase u duljini od 1 kilometar, a paralelno su završni asfaltni sloj dobile i pješačke staze koje linijom prate spomenutu prometnicu.
Ovih je dana planirano i postavljanje horizontalne i vertikalne prometne signalizacije, te hortikulturno uređenje kompletne Zone čime bi radovi bili završeni i prije ugovorenog roka.

Obnašatelj dužnosti gradonačelnika Ilija Nikolić izrazio je zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova te podsjetio kako je ovaj projekt Grada Slatine ukupne vrijednosti 1.335.000,00 eura uključen u Program Slavonija, Baranja i Srijem, te se kroz odobrena sredstva pomoći od MRRFEU-a sufinancira u iznosu od 464.529,00 eura. Ostala sredstva za izgradnju prometnica u iznosu preko 870.000,00 eura osigurava Grad Slatina iz vlastitih sredstava, šumskog komunalnog doprinosa i ostalih općih prihoda kroz dvije godine 2023.-2024.

Ovim projektom stvara se mogućnost širenja novih gospodarskih kapaciteta na području grada Slatine.  

(Mihaela Feldi; Foto: Robert Turkalj)

default

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button