DOGAĐANJANASLOVNICA

Asfalt dobila Ulica D. Domjanića u Slatini, u pripremi novi projekti

Tijekom cijele godine intenzivno se radi na sanaciji i asfaltiranju ulica u Slatini osobito onih u brdskom dijelu grada, a ovih su dana završeni radovi na asfaltiranju ceste u slatinskoj Ulici Dragutina Domjanića u vrijednosti gotovo 349.000 kuna.

Djelatnici Slatina koma obavili su radove na sanaciji spomenute ulice duljine 350 metara i na taj način građanima osigurali kvalitetniji pristup njihovim domovima osobito u zimskom razdoblju, – rekao nam je direktor Slatina koma Sanjin Hmelik koji je u pratnji gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića i pročelnika Krunoslava Šaraboka i Marina Kokorića obišao asfaltiranu cestu. Tom je prigodom istaknuo kako se zimska služba Slatina koma intenzivno priprema za nadolazeće zimsko razdoblje te je započeo remont vozila, a nadopunjava se i potrebna oprema kako bi zimska služba bila spremna do 15. studenoga kada počinje sezona.

Gradonačelnik Ostrošić je izrazio zadovoljstvo jer je nakon nekoliko ulica koje su asfaltirane ove godine na red došla i Ulica Dragutina Domjanića.

– Prema zahtjevu nadležnog mjesnog odbora i građana unazad tri godine, uspjeli smo konačno realizirati i ovaj projekt. Prošli smo trasom koja je tehnički odrađena vrlo dobro i koliko vidim u razgovoru s ljudima koji ovdje žive i više su nego zadovoljni tako da se nadam da je ovo jedna kvaliteta više. Ovdje imaju i struju i vodu te je većina infrastrukture bila riješena, a nedostatak asfalta na ovakvom terenu je predstavljao veliki problem za vrijeme kiša i zimskog perioda. Stalno nasipanje po nekoliko puta godišnje daleko je veći trošak nego ulaganje u sanaciju i asfaltiranje. Osim toga ova će ulica sada biti dostupnija i prilikom čišćenja snijega i odvoza smeća, – rekao je gradonačelnik Ostrošić te najavio kako Grad Slatina u narednom periodu planira sličnim projektima obuhvatiti još nekoliko ulica u Slatini.

– Nešto zahtjevniji posao očekuje nas u Ulici Mirka Jirsaka koja se projektira. Koordiniramo s planom aglomeracije što znači da ne želimo preklopiti radove s ulicama koje će u naredne tri godine dobiti novu kanalizacijsku i/ili vodovodnu mrežu, odnosno rekonstrukciju istih. No u svakom slučaju nastavit ćemo istim tempom poboljšavati život građanima u gradu Slatini, – zaključio je gradonačelnik.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button