DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Apsolutni pobjednici 2. Memorijalnog turnira u streljaštvu „Ivica Gorenac“ članovi HVIDR-e Virovitica

U organizaciji Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije dvodnevnim je programom održan 2. po redu Memorijalni turnir u streljaštvu „IVICA GORENAC“, a u prigodi obilježavanja 30. godina od osnutka udruge i dana sjećanja na preminule članove udruge ZUiČ HVIDR-a VPŽ.

U znak sjećanja na prerano preminulog hrvatskog branitelja Ivana Gorenca, istaknutog člana slatinske HVIDR-e, jučer i danas na streljani Streljačkog kluba „Miholjac“ u Gornjem Miholjcu na turniru u streljaštvu zračnom puškom, omiljenoj disciplini nezaboravljenog Ivana, u kojoj je i sam osvojio brojna odličja, snage je odmjerilo devet ekipa, a nagrađivali su se pojedinačni i ekipni uspjesi.

Turnir je sudio Josip Kovačić, a postignuti su sljedeći rezultati:

EKIPNO:

  1. Udruga HVIDR-a Virovitica, 522 kruga (Zvonimir Zdjelar, Zvonko Botić, Josip Viljevac)
  2. ZUiČ HVIDR-a VPŽ, 460 krugova (Drago Ladović, Filip Podboj, Dragutin Fišli)
  3. GO UHDDR Slatina, 457 krugova (Danijel Klement, Alen Vuglovečki, Zoran Beneš)

Natjecale su se još i ekipe: Udruga HVIDR-a Slatina (420), TO UHDDR Gornji Miholjac (410), UHDBDR Nova Bukovica (386), UDVDR Slatina (384), TO UHDDR Bakić (381) i HVIDR-a Orahovica (298).

POJEDINAČNO:

  1. Josip Viljevac, 178 krugova
  2. Zvonimir Zdjelar, 173 kruga
  3. Zvonko Botić, 171 krug

Svečanost podjele odličja zaslužnima upriličena je u restoranu Sequoia Slatina gdje su se nazočnima kratko obratili predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš, predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Nenad Križić i zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić te potom uručili odličja najboljim ekipama i pojedincima. Na kraju je pehare za sudjelovanje svim ekipama uručio unuk Ivana Gorenca, Matija Bubaš.

U svom se emotivnom govoru predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš prisjetio hrvatskog branitelja, dragovoljca, časnika i istaknutog člana HVIDR-e Ivana Gorenca, te se zahvalio svima koji su se odazvali memorijalu.

– O Ivici Gorencu kojega je većina nas od milja zvala Tata, znamo sve. Njegov cijeli ratni put koji ga je doveo do statusa časnika i znamo da je vodio svoje ljude hrabro i besprijekorno. Čovjek je to koji je svojim dolaskom u HVIDR-u postao jedan motor-pokretač u svim aktivnostima. Obišao je brojna mjesta stradanja naših poginulih branitelja i žrtava Domovinskog rata te s ponosom pronosio obilježja, ne samo HVIDR-e, već i grada Slatine. Pazio je na sve nas na našim putovanjima i natjecanjima, a dao je sebe i u sportu koji je posebno zavolio zbog svog prvog unuka Matije. Bio je čovjek otvorenog srca i veseljak koji je živio život punim plućima. Na žalost prerano je otišao, ali vjerujem da negdje gore s nasmiješenim brkom sve nas čeka, – istaknuo je Bubaš.

– Nemojmo zaboraviti ljude koji su dali nemjerljiv doprinos, kako u Domovinskom ratu, tako i u onom još nama bliže, radu udruga gdje je jedna od perjanica rada bio Ivan Gorenac, – istaknuo je predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Nenad Križić te se spomenuo i brojnih drugih koji su se svojim angažmanom istaknuli kroz rad slatinske HVIDR-e.  

– Gorenac je ostavio jedan ogroman pečat i unatoč teškim vremenima posložili smo jedan tim vrijednih ljudi koji će i dalje kroz rad HVIDR-e, ali i ostalih braniteljskih udruga nastaviti njegovati sjećanja na sve one kojih više nema, ali i pomagati jedni drugima, – zaključio je Križić.

Na kraju se s nekoliko riječi obratio dogradonačelnik Slatine Ilija Nikolić prenijevši pozdrave gradonačelnika Denisa Ostrošića. Također se prisjetio Ivana Gorenca s kojim je godinama usko surađivao.

– Neumorno smo radili i vukli HVIDR-u Slatina naprijed i još ne mogu vjerovati da nas je tako brzo napustio jer zasigurno je imao još puno toga za dati iz svog ogromnog srca. Drago mi je što se ovaj memorijal nastavlja jer ne smijemo dozvoliti da se zaboravi, – istaknuo je dogradonačelnik Nikolić naglasivši daljnju potporu Grada Slatine svim braniteljskim, ali i ostalim udrugama koje djeluju na slatinskom području.

Prije same svečanosti članovi obitelji Ivana Gorenca, te prijatelji i predstavnici braniteljskih udruga predvođeni predsjednicima županijske i slatinske HVIDR-e Matom Bubašem i Nenadom Križićem te slatinskim dogradonačelnikom Ilijom Nikolićem, obišli su posljednje počivalište Ivana Gorenca na slatinskom Gradskom groblju te mu polaganjem cvjetnog aranžmana i upaljenih lampiona odali dužnu počast.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, Dragutin Fišli)

 

 

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button