DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Antonio obranio titulu sportaša, a Doroteja već šesti put najbolja sportašica Slatine

Najbolji sportaš Slatine za 2019.godinu je Antonio Minauf, najbolja sportašica Doroteja Santi, najbolja muška ekipa Hrvački klub Slatina, a ženska ekipa Hrvački klub Slatina – selekcija djevojčica. Kratki je to rezime večerašnje svečanosti  dodjele priznanja najuspješnijim slatinskim sportašima i sportskim kolektivima održane u prepunoj dvorani Hrvatskog doma, a u organizaciji i domaćinstvu Zajednice športskih udruga Slatine. Zajednica športskih udruga Slatine početkom svake godine tradicionalno provodi ovaj izbor pa se je i ovaj put na početku same svečanosti prisutnim sportašima, sportskim djelatnicima i brojnim roditeljima  s nekoliko riječi obratio predsjednik Zajednice Davor Butorac. U prilično emotivnom iskrenom govoru između ostalog poželio je svim slatinskim sportašima čestitati na naporima koje ulažu u sport, uputivši pri tom i poziv lokalnim gospodarstvenicima da se na bilo koji način uključe sponzorstvom pomoći tim mladim ljudima jer korist će biti obostrana, pošto sportaši na raznim natjecanjima i više nego dostojno predstavljaju grad ne samo u Hrvatskoj već i puno šire. Upućen u problematiku zahvalio se i trenerima  i svim sportskim djelatnicima znajući da često odvajaju svoje slobodno vrijeme u korist slatinskog sporta ponekad i nauštrb privatnog života i svojih obitelji, a često i bez ikakve novčane naknade, djelujući praktički volonterski. Posebno hvala uputio je i roditeljima bez čije podrške uopće ne bi bilo niti slatinskog sporta niti ovakvih sjajnih rezultata mladih sportaša kao što ih je bilo i u prošloj godini. Naravno, osim svih navedenih u ovom lancu glavnu i najčvršću kariku čini Grad Slatina bez čijih, ne samo materijalnih sredstava, već i raznih drugih oblika podrške i pomoći, teško da bi gro klubova uopće izdržao u svojoj posljednjih godina itekako teškoj egzistenciji. Zahvalio se predsjednik Butorac  i svim članovima Izvršnog odbora dodavši da mu je izuzetna čast biti na čelu tog tima. Na svoje veliko zadovoljstvo rekao je da sport vidi kao jednu od najčvršćih karika društvenog života Slatine, poentiravši za kraj čestitajući dobitnicima nagrada da je najveći pobjednik za prošlu godinu upravo cjelokupni slatinski sport. U svoje i u ime gradonačelnika ispred Grada Slatine nagrađenim sportašima, njihovim trenerima, roditeljima i svima onima koji na ponos grada participiraju u slatinskom sportu jednu veliko hvala izrekao je zamjenik gradonačelnika Bojan Plantak nesebično dodavši kako svi ti uspjesi nisu došli kao plod ulaganja grada već nemjerljivim radom , trudom, nerijetko i brojnim odricanjima samih mladih sportaša i sportskih djelatnika i trenera. Zahvalio se im se još jednom u ime svih nas i što nadaleko pronose ime našeg grada Slatine obećavši pri tom i daljnju maksimalnu podršku Grada  toj nemjerljivo pozitivnoj društvenoj grani što uistinu i jest slatinski sport i svi oni koji u njemu sudjeluju i na koncu i donose velike rezultate.

Jedan od tih velikih rezultata i prošle je godine ostvario mladi član Hrvačkog kluba Slatine Antonio Minauf koji je između ostalog ponovno se okitivši titulom prvaka Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim načinom ovog puta u juniorskoj konkurenciji uspio i ”obraniti” laskavu titulu najboljeg sportaša Slatine.

Brojna prva mjesta na atletskim utrkama diljem Hrvatske, a ponajviše treće mjesto u Hrvatskoj u krosu te deseto mjesto u dresu reprezentacije Hrvatske osvojeno na prvenstvu Balkana donijeli su Doroteji Santi neumornoj super brzoj atletičarki Atletskog kluba Slatine novu titulu najbolje sportašice Slatine, inače već šestu sveukupno. Po tko zna koji put za redom u svoju će trofejnu vitrinu nagradu za najbolju mušku ekipu grada pospremiti članovi Hrvačkog kluba Slatine, a istu takvu za najbolju žensku ekipu Slatine priložile su i mlade članice hrvačice istog kluba. Najbolji sportaš i sportašica Slatine osim plaketom nagrađeni su i poklon bonom trgovine ”Sport shop” Slatina.

Zajednica športskih udruga Slatine i ove je godine prigodnim priznanjima honorirala uspješne rezultate mlađih dobnih kategorija. Tako su to priznanje večeras iz Hrvatskog doma ispraćeni zasluženim velikim pljeskom  prisutnih posjetitelja ponijeli Eva Gal članica Taekwondo kluba Slatine, Veronika Vilk članica Hrvačkog kluba Slatine, Rukometni klub Slatina – mini rukomet, Nogometni klub Slatina – selekcija U 11, Hrvački klub Slatina – mlađe kategorije, Streljački klub Miholjac – mlađe kategorije, Ženski rukometni klub Slatina – djevojčice, Taekwondo klub Slatina – mlađe kategorije i Atletski klub Slatina – mlađe kategorije.

Damir Jukić

Foto: Mihaela Feldi


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button