DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Antonio Mrva – Kad ti fali “mrva” do prvog mjesta

Proteklog vikenda se u Bileći održao međunarodni turnir u streljaštvu u organizaciji streljačkog kluba “Hercegovac” pod nazivom “Bileća Long Range 2024”, a na kojem je sudjelovao i naš aktualni prvak Balkana Antonio Mrva.

Zamjetan broj natjecatelja( njih 44) natjecali su se u dvije discipline:

  • F – class Open Rifle na 500, 700 i 900 metara i
  • F – class Target Rifle na 500, 700 i 900 metara.

Na samom početku natjecanja je sve bilo u redu, no na matchu od 500 metara Antoniu prestaje raditi kamera na pušci. To je doista velik problem jer svi strijelci koriste kamere na puškama s kojima snimaju metu da bi putem tableta ili mobitela mogli vidjeti pogodak.

– U tom trenutku mogu odustati od natjecanja ili nastaviti pucati oslanjajući se samo na čitanje vjetra i raditi korekcije napamet po osjećaju i intuiciji – priča nam Antonio te dodaje usporedbu kao kada nogometašu usred utakmice pukne kopačka, a on nastavlja igrati bos i još, pri tome, zakuca dva gola.

Upravo je tako naš Antonio samouvjereno nastavio natjecanje i dao doslovno 110% od sebe te završio match na 2 mjestu, samo bod manje iza prvoplasiranog. Na 700 metara, osvaja treće mjesto, također samo bod iza drugoplasiranog.

– Koliko god sam u tim trenucima bio isfrustriran zbog kamere, nekakav unutrašnji inat mi je dao snagu da dam stvarno sve od sebe i postignem takve rezultate u nemogućim uvjetima.

Iako mu je nedostajala “Mrva” naš prvak Balkana je dokazao da “zna znanje” i to je, ustvari pobjeda.
Samo naprijed! (Ratka Turk)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button