NASLOVNICAPOLITIKA

Andrej Plenković u Slatini predstavio izborni program stranke i kandidate IV. izborne jedinice

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i aktualni premijer Andrej Plenković gostovao je danas u Slatini gdje je su ga dočekali kandidati u IV. izbornoj jedinici, odnosno ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, dosadašnji saborski zastupnik Josip Đakić, župan Igor Andrović i član Uprave Hrvatskih šuma Igor Fazekaš, kao i predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić.

Premijer Plenković tom je prigodom predstavio izborni program stranke i kandidate IV. izborne jedinice, te izrazio veliko zadovoljstvo što Hrvatska demokratska zajednica u Virovitičko-podravskoj županiji uživa kvalitetnu potporu.

– Očekujem da će kandidati u narednih nekoliko dana trajanja predizborne kampanje predstaviti postignuća Vlade Republike Hrvatske i doprinos razvoju ove županije, – rekao je Plenković te naglasio:

– Mi smo samo u pogledu jačanja financijske snage županije, gradova i općina povećali prihode za 90 milijuna kuna, u ovoj krizi Covida isplatili smo 62 milijuna kuna radnicima u Virovitičko-podravskoj županiji, za ruralni razvoj investirano je više od 700 milijuna kuna, a ovdje je jako dobra i razvojna agencija na županijskoj razini koja je pokazala kako se učinkovito mogu apsorbirati europska sredstva, stoga ovaj poduzetni duh nastojimo podržati svim mjerama, kroz projekt Slavonija kroz koji je do sada ugovoreno projekata u vrijednosti 12,8 milijardi kuna.

– U svakom slučaju očekujem da u IV. izbornoj jedinici ponovimo najmanje rezultat kakav je bio 2016. godine, a to je šest mandata. Isto tako očekujem da se borimo i za sedmi mandat s obzirom na kvalitetne kandidate, – dodao je.

Komentirajući izborne ankete prema kojima HDZ osvaja manje mandata od Restart koalicije, Plenković je rekao da kampanja traje i da je uvjeren u pobjedu s obzirom na rezultate, na program i na ono što naši građani očekuju, a to je sigurna Hrvatska, sigurna radna mjesta i sigurne plaće i mirovine.

– Mi smo Vlada koja je stvorila preduvjete za povećanje prosječne plaće za više od 1.100 kuna, a nastojat ćemo da sa sadašnjih preko 6.700 kuna prosječna plaća digne na 7.600 kuna. Isto tako Vlada smo koja je najviše povećala minimalnu plaću na 3.250 kuna, a želimo da ona bude 4.250 kuna.
Vlada smo koja je rasteretila gospodarstvo i građane kroz četiri vala porezne reforme za devet milijardi kuna, dvije milijarde administrativnog rasterećenja, 1,115 milijarde neporeznih i parafiskalnih davanja, – rekao je Plenković te najavio i nastavak porezne reforme, smanjenje PDV-a na hranu s 25 na 13%, zatim smanjenje poreza na dohodak i dobit, a za brži gospodarski oporavak iz EU očekuje 22 milijarde eura za investicijski zamah.

– Siguran sam da će građani i ovdje, u Virovitičko-podravskoj županiji, kao i diljem Hrvatske, prepoznati i postignuća, jasan plan i kvalitetan program, i što je najvažnije, odvažne i iskusne ljude koji u ovako izazovnim vremenima mogu i trebaju voditi Hrvatsku, – naglasio je premijer Plenković.

Što se tiče postizbornih koalicija rekao je kako prvo treba pričekati i vidjeti tko će ući u Hrvatski sabor, a na upite što se tiče novog vala koronavirusa rekao je:

– Mi u ovom trenu imamo jednu pozitivnu stvar, a to je da nitko od tih novozaraženih ili oboljelih nema neke teže oblike bolesti, i nitko nije na respiratoru.
Kazao je i kako ništa nije ugroženo što se izbora tiče.

Nakon kraćeg druženja sa Slatinčanima na Trgu sv. Josipa, u sklopu svog boravka u Virovitičko-podravskoj županiji uputio se u Orahovicu.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button