NASLOVNICAUDRUGE

Alternativne radionice i radionice stručne podrške u osobnom razvoju i razvoju socijalnih kompetencija za Vretence

Jedna od aktivnosti projekta „Nauči me i uspjet ću!“ u sklopu dnevnih aktivnosti „Škole samostalnog življenja“ su i radionice stručne podrške u osobnom razvoju i razvoju socijalnih kompetencija pod vodstvom stručnjaka, edukacijskih rehabilitatorica i psihologinje, kao i alternativne radionice pod vodstvom vanjskih suradnika.

Za desetak Vretenaca u petak, 25. lipnja održana je prva alternativna art radionica pod vostvom Marine Kovačić, studentice Arthouse – Colege of Visual Arts u Ljubljani. Radionicom su članovi Udruge Vretenac prateći olovkom ritam glazbe potaknuti na istraživanje novih načina kreativnog izražavanja, ali i opuštanja. U ponedjeljak, 29. lipnja uz voditeljicu aktivnosti Jasnu Horvat, desetak Vretenaca s veseljem je dočekalo Šimu Milovaca, studenta Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Za Vretence Šime je održao i prvu alternativnu radionicu s elementima muzikoterapije.

Ponedjeljak je bio posebno aktivan, te je Patricija Karaman, mag.rehab.educ., za Vretence održala radionicu stručne podrške u osobnom razvoju i razvoju socijalnih kompetencija s fokusom na samozastupanje. Također, kao stručnjak edukacijski rehabilitator na projektu „Nauči me i uspjet ću!“, Patricija Karaman u utorak, 30. lipnja posjetila je Udrugu Jaglac Orahovica i Udrugu „MI“ Požega te za desetak članova svake udruge održala radionice stučne podrške s fokusom na samozastupanje.

Dnevne aktivnosti „Škole samostalnog življenja“ održavaju se u prostorijama posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića u sklopu projekta „Nauči me i uspjet ću!“ čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica, a jedan od partnera Udruga Vretenac. Aktivnosti projekta financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u okviru ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – FAZA 1“.
(mf/Izvor: Vretenac Slatina)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button