DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Aktivnosti Udruge Vretenac, Slatina povodom manifestacije „Hrvatska volontira“

Pod vodstvom voditelja volontera, Udruga Vretenac, Slatina u protekla je dva dana organizirala aktivnosti povodom manifestacije „Hrvatska volontira“.

„Kreativna radionica s Vretencima“ organizirana je 19. svibnja u sklopu koje su mame korisnika Udruge Vretenac, Slatina izrađivale Vretence po kojima je udruga preoznata u cijeloj Virovitičko-podravskoj županiji, ali i šire. Radionica se pretvorila u pravu malu tvornicu na kojoj su vrijedne ruke mama krojile, šile i ukrašavale Vretence, a sve se odvijalo uz dobro druženje i guštanje u kavi. Vretence izrađene na ovoj radionici udruga će izložiti već na sljedećem izložbenom štandu u svom gradu.

20 svibnja održana je druga aktivnost povodom manifestacije „Hrvatska volontira“ pod nazivom „Vretenci na Farmici“. Članovi Udruge Vretenac, Slatina te volonteri Udruge, otišli su u Udrugu za napuštene životnije „Farmica“ u Našicama. No nisu došli praznih ruku već su ovom skloništu donijeli i malu donaciju u vidu hrane za životinje, kako bi pomogli radu ove toliko divne i brižne Udruge koja skrbi o različitim vrstama napuštenih životinja. Ondje su također, pomagali u hranjenju životinja, čišćenju, ali i druženju s njima, te su na taj način pomogli stanarima ovog skloništa.

Priključivanjem manifestaciji „Hrvatska volontira“ kroz održane aktivnosti, Udruga Vretenac, Slatina želi još jednom dati naglasak na ljepotu volontiranja i njegov pozitivan utjecaj na svakog pojedinca. 
(mf/Izvor: Vretenac Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button