NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Aktivnosti u Knjižnici za vrijeme zimskih praznika

Dječji odjel Gradske knjižnice i čitaonice Slatina priredio je svakodnevne aktivnosti svojim najmlađim korisnicima za vrijeme zimskih praznika.
Svaka od aktivnosti inspirirana je knjigom, a najveću pozornost djevojčica privukla je knjiga „Modna kreatorica“ koja sadrži lude modne projekte i dizajnerske uzorke.

Druženje je započelo newyorškim tjednom mode koji je bio u tkaninama s cvjetnim i geometrijskim uzorcima, prugama, točkicama… gdje se dizajnirala kolekcija odjeće i obuće za proljeće/ljeto, a modne piste za tu kolekciju pune su svijetlih i lepršavih suknji, haljina i bluza s profinjenim uzorcima i ženstvenim cvjetovima. Djevojčice su crtale olovkama i bojicama modne kreacije pomoću predložaka za vježbu, a njihova je mašta stvorila brojne zanimljive kreacije nadahnute newyorškom modnom pistom.

Kraj ovog zanimljivog tjedna donio je pustolovinu hvatanja prepredenih lopova pomoću knjige Davida Glovera „Tajanstveni zamak“. Pustolovina je bila puna preokreta, akcije i zagonetki, gdje se stranice ne čitaju uobičajenim redoslijedom jer priča započinje na 4. stranici. Zadaci u ovoj pustolovini odnose se na geometrijske likove i tijela, površine i mjere. U ovoj pustolovini dva je sata trajala potraga za tragovima kako bi se riješila potraga tijekom koje su se pisale bilješke u istražiteljsku bilježnicu te skupljali predmeti i oblici u torbu.

Brojne zanimljive knjige na dječjem odjelu Knjižnice oduševile su one najmlađe koji će tijekom zimskih praznika izabrati top 7 najboljih.

Uz druženje s knjigama djeca igraju igrice na računalima, a obitelji se druže igrajući društvene igre i po nekoliko sati dnevno u toploj i ugodnoj atmosferi Gradske knjižnice i čitaonice Slatina koja Vas poziva na novo druženje već u ponedjeljak od 12 sati.
(mf/Foto: Gradska knjižnica i čitaonica Slatina)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button