ŽUPANIJA

Aktivnosti projekta Amazon of Europe Bike Trail

Ovog su tjedna nastavljene aktivnosti u posljednjem razdoblju provedbe projekta Amazon of Europe Bike Trail u kojem je partner i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

U ponedjeljak 17. svibnja 2021. godine održana je online Konferencija naziva „Promišljanja o cikloturizmu“ sa više od 60 sudionika s cijelog područja Prekograničnog rezervata biosfere Mura – Drava – Dunav. Urška Dolinar (Iskriva) je uvodno prezentirala projekt Amazon of Europe Bike Trail i njegov turistički potencijal u povezanom nizu prekograničnih zaštićenih područja. Potom je Dinko Pešić (Zeleni Osijek) svojom  prezentacijom ukazao na razvoj i potencijal biciklističkog turizma i njegove izazove. Nina Krajnc (Iskriva) podijelila je video zapise projektnih partnera, među kojim je bio i onaj Javne ustanove, snimljen na dijelu S10 dionice biciklističke staze u Virovitičko-podravskoj županiji. Naposljetku se Karmen Razlag (Regionalna razvojna agencija Podravje – Maribor) osvrnula na  cikloturizam u korona krizi i nakon nje prezentacijom „Na što se treba usmjeriti biciklistički turizam nakon krize COVID-19“.

U utorak 18. svibnja projektnim je partnerima predstavljen raspored triju višednevnih terenskih obilazaka novouređene Amazon of Europe Bike Trail rute u pet zemalja duž rijeka Mure, Drave i Dunava. Staza će se dvama četverodnevnim izletima prezentirati predstavnicima turističkih agencija iz zemalja središnje Europe te medijima. Sedmodnevno je putovanje južnom rutom od Austrije, preko Slovenije i Hrvatske do Srbije s povratkom sjevernom rutom u Mađarskoj rezervirano za ciljnu skupinu budućih posjetitelja, a to su avanturisti i zaljubljenici u aktivan život i prirodu. Osim pozitivnog utjecaja na cikloturizam, ovi će posjeti europskih gostiju služiti i za promociju naše kulturne i prirodne baštine, jedinstvene ljepote i iznimne vrijednosti.

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot