DOGAĐANJANASLOVNICA

Akcija Grada Slatine „Izgradimo zajedno kuću u Sibiću“ ulazi u završnu fazu

Jučer je u prostorijama Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Grada Petrinje, zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić u pratnji pročelnika Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine Marina Kokorića i višeg stručnog suradnika za gospodarstvo i projekte Jurice Culeja u nazočnosti podnositelja zahtjeva Josipa Likevića, predan zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju obiteljske kuće koja je stradala u potresu krajem prosinca prošle godine.  

Doprinos ovom hvale vrijednom projektu, izradom Glavnog projekta doprinijela je slatinska tvrtka Modelarch d.o.o. u suradnji s tvrtkom Helion Group d.o.o. iz Osijeka. Po predaji zahtjeva predstavnici Grada Slatine i obitelji Likević utvrdili su dinamiku oko daljnjih koraka izgradnje kuće.

– Do sada je u akciji „Izgradimo zajedno kuću u Sibiću“ putem posebno otvorenog računa prikupljeno ukupno 88.625,00 kuna te se ovim putem u ime Grada Slatine zahvaljujem svim donatorima na nesebičnoj pomoći, kao i svima onima koji su na bilo koji drugi način pomogli u ovoj akciji, – rekao je slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić te ujedno pozvao sve građane i građanke grada Slatine i prigradskih naselja da se ponovno aktivnije uključe u akciju prikupljanja sredstava i drugih oblika pomoći, naravno u skladu sa svojim mogućnostima, jer sada dolazi onaj najzahtjevniji dio, a to je izgradnja kuće kako bi ova sedmeročlana obitelj dobila krov nad glavom.

Podsjetimo, pomoć za akciju potresom pogođenog područja “Izgradimo zajedno kuću u Sibiću” svi zainteresirani mogu uplatiti na račun HR3024120091520000734 pod nazivom: “Grad Slatina – Pomoć stradalim obiteljima u potresu” s pozivom na broj odobrenja: HR00 7765 – OIB uplatitelja.

Sve detaljnije informacije mogu se dobiti u Gradskoj upravi Grada Slatine. Kontakt osoba Jurica Culej, viši stručni suradnik za gospodarstvo i projekte, tel. broj 091/600-9299, email: jurica.culej@slatina.hr.
(mf/Izvor: Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button