DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva održao koncert u crkvi sv. Josipa

Nagrađivani Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Slatini održao je u subotu, 20. travnja koncert u crkvi sv. Josipa u Slatini.

S nekoliko misnih napjeva popratili su održavanje mise, a tijekom samog koncerta otpjevali publici su predstavili sljedeće skladbe: KYRIE, AVE VERUM, O SACRUM CONVIVIUM, AVE VERUM, MISSA A TRE VOCI – CERVIANA, OTČE NAŠ, SOON AH WILL BE DONE, SLAVOSPJEV. Sa zborom je pjevao i Dario Vrbaslija.

Akademski muški zbor FER-a osnovan je 11. siječnja 2016. godine na inicijativu maestra Josipa degl’ Ivellija i bivšeg dekana FER-a prof. dr. sc. Mislava Grgića. Prefekt Zbora je prof. dr. sc. Kristian Jambrošić. Konstituiranje i prva proba zbora održana je 18. siječnja 2016. godine. Zbor je od tada izrastao je u najveći muški muški zbor u Hrvatskoj, ali i šire.

Zbor je do danas održao preko 150 nastupa: u Hrvatskoj više od 30 gradova, a u inozemstvu u Sloveniji, Italiji, Kosovu, Srbiji te Francuskoj. Do danas je Zbor osvojio više zlatnih plaketa na domaćim i međunarodnim zborskim natjecanjima. Zbor je 2022. godine snimio i izdao svoj prvi dvostruki CD pod nazivm „50“, kao i nosač zvuka „ELEKTRO GREGORIANA“ 2023. godine.

Sponzori ovih koncerata su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Pučko otvoreno učilište Slatina, Grad Zagreb, Grad Slatina i župe sv. Josipa i bl. Ivana Merza.

Drugi koncert zbor će održan je u nedjelju, 21. travnja, u Župi bl. Ivana Merza u 11 sati. (mk)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button