DOGAĐANJANASLOVNICA

Aglomeracija Slatina: 185 milijuna kuna vrijedan projekt tijekom 2018. kreće u realizaciju

Nakon nedavno dobivenog Rješenja Ministarstva zaštite okoliša i energetike o utjecaju na okoliš vodnih objekata koji se projektiraju u Aglomeraciji Slatina, projekt Aglomeracije Slatina ušao je u završnu fazu projektiranja.

Projekt koji je u suradnji sa Hrvatskim vodama na inicijativu poduzeća Komrad i Grada Slatine započeo krajem 2014. godine primakao se fazi izvođenja koja je planirana u 2018. godini.

Da podsjetimo projekt Aglomeracija Slatina je jedan od strateških projekata RH u kojem bi se do 2020. godine riješila kompletna odvodnja grada Slatine i prigradskih naselja sa priključenjem na jedan Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda III stupnja i izgradnja nove vodospreme na lokaciji pored postojeće.

Radi se o investiciji većoj od 185 milijun kuna kn za što su kompletna sredstva osigurana iz fondova EU i nacionalnih sredstava. Kartu koja prikazuje faze izgradnje možete pogledati klikom OVDJE!

Kako nam je rekao Miran Janečić direktor KOMRADA d.o.o. Slatina koji je nositelj ovoga projekta: “Izuzetno smo ponosni što će naš grad Slatina nakon uspješno završene rekonstrukcije i izgradnje novog vodocrpilišta u Medincima čime je distribucijsko područje Komrada dobilo jedno od najopremljenijih i najmodernijih objekata u RH, sada imati i riješen sustav odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda.

Završetkom tog projekta, za koji su sva sredstva definirana i osigurana, izgradnjom nove upravne zgrade KOMRADA na lokaciji budućeg pročistača, Grad Slatina će imati vodovodno poduzeće koje se isprofiliralo kao jedan od prepoznatljivijih čimbenika u vodnom segmentu ovog dijela RH.” (mk / Foto: Marijo Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button